A Jobtain legkeresettebb állásai 2018-ban

Lehull a lepel az 5 legtrendibb Jobtain álláslehetőségről

A Jobtain legkeresettebb állásai 2018-ban

Az elmúlt napokban, amikor a Jobtain munkaerő-kölcsönző oldalát nézegettük, eszünkbe jutott, hátha érdekelne Téged az, hogy 2018-ban milyen állásokra jelentkeztek a legtöbben?  Igaz, már Február van és javában dübörög 2019, az újévi fogadalmak is elfelejtődtek. Viszont mi úgy gondoltuk, hogy ezek a 2018-as adatok nagyon izgalmasak. Ezért is osztjuk meg Veled. Most arról fogsz olvasni tehát, hogy tavaly milyen állások érdekelték  leginkább az álláskeresőket. Egy kis bemelegítés: az előző évben a Jobtain munkaerő-kölcsönző oldalán 10 214 dolgozni akaró sorstársad jelentkezett vagy regisztrált!

Még több ilyen érdekességet olvashatsz, csak görgess lejjebb.

Az állásaink top helyezettjei

5. Raktáros targoncavezető (Kecskemét)

Ezen a toplistán megannyi különböző nemzetiségű vállalatot találsz majd. Nagyon sokan érdeklődtetek az állásajánlataink felől, ezért ez nem csoda. Ez a helyezett itthon, pontosabban Kecskeméten található. Tavalyi évben csak erre az álláslehetőségre 486-an adták be jelentkezésüket.

A toplistánk sokadik fokára feljutó partnercégünket 1890-ben alapították Németországban. Mára a világ több mint 100 országában, 1 300 helyszínen, több mint 76 000 munkatársával a világ egyik vezető szállítmányozó és logisztikai vállalata. Ez mit jelent? Hogy levegőben, szárazföldön és még a tengeren is célba juttatja szállítmányait. Sőt, még Kínából is vállal szállítást oda-vissza.

Mi juthatna eszünkbe egy ilyen szállítmányozási nagyvállalatról? Hogy a sok autójával, repülőjével, hajójával nem kicsit szennyezheti a környzetet. Nagyon nem így van! A szóban forgó cég ugyanis tudatosan odafigyel a környezetvédelemre, Németországban például megnyitott egy úgynevezett “Zöld létesítményt”, ahol a dolgozók, csodálatos völgyben, energiahatékony és modern eszközökkel végezhetik a munkájukat. Környezetvédelmi törekvéseik még díjat is nyertek, például az úgynevezett “Carbon Trust Standard” díjat, mely kiemeli, hogy más vállalatoknál sokkal kevésbé környezetszennyező a tevékenységük.

Görgess lejjebb és nézd meg a többit is!

4. Betanított dolgozó (Kecskemét)

Úgy tűnik, ez város nagyon népszerű. Most is kecskeméti állás van soron, listánkon a negyedik helyen a maga 569 pályázójával. Ha tovább olvasol, akkor nem fog meglepni, hogy ez a partnerünk is japán tulajdonú. Csakúgy, mint az egyik keresett dunavarsányi munkalehetőségünknél.

Ez a vállalat a világ egyik vezető élelmiszeripari cége és japán tészták gyártásával foglalkozik. Biztosan Te is találkozhattál már valamelyik boltban vele, az ízesített instant levesek között. Az egész fejlődésük egy egyszerű ötletből indult. A japánok nagyon szeretik az ő levesüket, aminek az a neve, hogy „Ramen”. Innen jött a gondolat. Ezt a levest sok időbe kerül megfőzni és bonyodalmas. Miért ne lehetne azonnal ehető, könnyen elkészíthető, akár zacskós formában megcsinálni?

1958-ban álltak elő először az instant tésztaleves ötletével, aminek akkor még csak a klasszikus csirke ízesítése létezett. Azóta már sok variáció született a marhahús íztől az egészen fűszeres, csípősig. Sőt, már a vegetáriánusok számára is jó választás lett. A vállalat eredeti célja ráadásul az volt, hogy a szegények könnyebben jussanak olcsó de tápláló meleg ételhez! Ez a küldetésük azóta is töretlenül megmaradt: a katasztrófa sújtotta területeken élőknek például ezt az instant tésztalevest adják.

Ugye, hogy egy ilyen vállalatnál büszkeség lehet dolgozni? Nem véletlen a sok jelentkező!

De nézzük csak tovább a listát.

3. Operátor (Dunavarsány)

Elmondhatjuk a bűvös számaink alapján, hogy majdnem erre a munkára jelentkeztetek a legtöbben. Azaz, majdnem ez volt a legnépszerűbb pozíciónk. Az elmúlt évben csak erre a munkára összesen 724-en jelezték érdeklődésüket.

A fenti munkalehetőség egy világhírű japán vállalatnál található. Itt is, ahogy magában a felkelő nap országában, nagyon odafigyelnek másokra és ez nem csak egy pletyka. Az emberek és környezetünk tisztelete ott annyira alapszintű dolog, mint nálunk a vasárnapi rántott hús. Itt mindig jó kedved lesz, akárhányszor csak megérkezel. Egy hely, ahol nem a szokásos beton gyárudvar vár. Csodálatos cseresznyefákat képzelj el, amik virágzás idején hatalmas, rózsaszínű szirmaikkal fogadnak Téged, mikor megérkezel és jellegzetes, kusza ágaikkal integetnek, mikor hazamész. Nem is véletlen, hogy ez a csodás cseresznyefa japán nemzeti jelkép lett. Majdnem olyan, mint mondjuk nálunk Szent István koronája.

Tudtad, hogy ezeknek a fáknak  a virágzása általában késő március és kora április között zajlik? Évről-évre rengeteg turista nézi meg a világos rózsaszín levelek virágzását. Ezt „Hanami” ünnepének, azaz a cseresznyefa-virágzásnak nevezik. Itthon a Füvészkertben találkozhatsz vele.

A japánok természet iránti elkötelezettségét az is mutatja, hogy a szóban forgó cég DPF szűrők gyártásával foglalkozik, ezen szűrők összeszerelésére keresünk munkatársakat. De mi is az? A DPF szűrőt más néven részecskeszűrőnek, vagy koromcsapdának is nevezik. Szó szerint az a dolga, hogy „megfogja a koszt”. Ezeket dízelüzemű autókba szokták rakni és úgy kell elképzelni, mint egy nagyon apró lyukú szitát. Feladata, hogy a benzin égetéséből visszamaradt kormot kiszűrje. Ezekben a kis szitákban egy picike labirintus van. A levegő bemegy a szűrő egyik oldalán, majd a másikon távozik, miközben a pici “járatokban” megy át. Eközben a nagyon káros hatású korom letapad és nem jut ki a szűrőből.

Cseresznyefa virágzása

Ha kíváncsiak vagytok a népszerű állások toplistánk további helyezettjeire, akkor következő bejegyzésünket semmiképp se hagyjátok ki!

Kövesd Facebook oldalunkat!

Facebook Pagelike Widget

[instagram-feed]

Érdekességek

2 hozzászólás “Lehull a lepel az 5 legtrendibb Jobtain álláslehetőségről” témában

  1. Pingback: Miért lehet előnyös egy pályakezdő számára, ha egy nagyvállalatnál vállal munkát? — Napravaló

  2. Pingback: Jobtain, az álláskeresők biztos tippje! - MaPharm

Vélemény, hozzászólás?