Kedves Látogatónk!

Az érdeklődők, jelentkezők, munkavállalók adatainak szakszerű és bizalmas kezelése, illetéktelenektől való megvédése mindig is kiemelt fontosságú volt a Jobtain számára. Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) értelmében, a számunkra megadott személyes és különleges adatok helyes - általad jóváhagyott és szándékaiddal egyező - kezelésére 2018.05.25-től még a korábbinál is nagyobb figyelmet fordítunk.

Kérjük olvasd el alaposan az alábbi Adatkezelési tájékoztatónkat, és az alatta lévő űrlap kitöltésével jelezd felénk egyetértésed az abban foglaltakkal és jóváhagyásod adataid kezelésére vonatkozóan.

Adatvédelmi szabályzat

2021.12.21.

 

 Az adatvédelem kiemelten fontos értéket képvisel Társaságunk számára. A tevékenységünkhöz szükségszerűen kapcsolódó adatkezelés során fokozott figyelmet fordítunk az állásra jelentkezők, a munkavállalók, az üzleti partnerek kapcsolattartói (a továbbiakban: Érintett) által Társaságunkhoz eljuttatott vagy más módon a birtokunkba került személyes adatok védelmére.

 

Az adatkezelő adatai: 

Neve: Jobtain HR Szolgáltató Kft., (későbbiekben: Társaság/Adatkezelő)

Cégjegyzékszám: 01-09-724595

Adószám: 13227236-2-43

Székhely: 1094 Budapest Tűzoltó utca 72. Ü-1.

Levélcím: 1094 Budapest Tűzoltó utca 72. Ü-1.

E-mail: adatvedelem@jobtain.hu

Telefon: +36-30/974-60-35

Honlap: www.jobtain.hu

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: adatvedelem@jobtain.hu

 

  • Általános fogalmak: 

 

Mi minősül személyes adatnak?

 

Önnel, mint természetes személlyel kapcsolatba hozható információ, amely alapján Ön közvetve vagy közvetlenül azonosítható vagy azonosított. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. 

 

Mi minősül különleges adatnak? 

A faji vagy etnikai származásra, a politikai véleményre, a vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra, a genetikai vagy biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a szexuális életre vagy szexuális irányultságra, vonatkozó adat.

 

Mit jelent az adatkezelés? 

Az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy az műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, 

 

  • Mi az adatvédelem és a jelen tájékoztató célja?

 

Az adatvédelmi szabályozás célja, hogy az adatkezelők és adatfeldolgozók az Ön személyes adatait kizárólag az Általános Adatvédelmi Rendeletnek (GDPR) illetve egyéb jogszabályoknak megfelelően kezeljék a tevékenységük során, erről Önt megfelelően tájékoztassák és a megfeleléssel kapcsolatban elszámoltathatóak legyenek.  

  

  • A Jobtain HR Szolgáltató Kft szolgáltatásaival kapcsolatos adatkezelés

 

  • Álláshirdetésre jelentkezés 

 

A Jobtain HR Szolgáltató Kft. szolgáltatásaival kapcsolatos adatkezelés alapvetően minden olyan Érintettre vonatkozik, aki a weboldalain (jobtain.hu, partner.jobtain.hu, ukraina.jobtain.hu) található jelentkezési és regisztrációs űrlapjain, Facebook érdeklődőkeresési és állás típusú hirdetések űrlapjain, a Jobtain / Jobtain - Erdély / Jobtain - Ukrajna hivatalos Facebook oldalain közzétett bejegyzéseihez és eseményeihez köthetően vagy ezen oldalaknak küldött privát (Messenger) üzenetben vagy álláshirdetési portálokon található hirdetéseken keresztül a Jobtain HR Szolgáltató szolgáltatásait igénybe veszi, vagy erre törekszik, és ennek során a Társaságunk részére adatait megküldi, vagy egyéb módon átadja. 

 

A fenti jelentkezésen túl lehetőség van:

  • személyes adatfelvételre: Társaságunk irodájában vagy Társaságunk által ill. részvételével szervezett rendezvényen,
  • saját kezdeményezésű adatszolgáltatásra: telefonon vagy e-mailen érkező jelentkezésre, érdeklődésre

 

Az adatkezelés célja a Jobtain HR Szolgáltató Kft. szolgáltatásaival összefüggő célok legalább egyike, azaz:

  • a természetes személy azonosítása, kapcsolattartás,
  • a természetes személy munkaviszony-kialakításához legmegfelelőbb munkalehetőség megkeresése és felajánlása a képzettségek, adottságok és igények alapján,
  • a természetes személy és a munkaerőt kereső szervezet közötti kapcsolat létrehozása, a kiválasztási eljárások lebonyolítása,
  • a természetes személyek munkaviszonya létrehozásának és/vagy fenntartásának támogatása (munkaerő-közvetítés),
  • munkaerő-kölcsönzésre irányuló munkaviszony létrehozása és fenntartása.

 

Kezelt adatok köre: 

  • vezeték- és keresztnév,
  • születési hely, idő,
  • lakcím,
  • tartózkodási hely címe,
  • telefonszám (mobil, vezetékes),
  • e-mail cím,
  • szakképesítés,
  • iskolai végzettség,
  • megpályázott pozíció,
  • egészségügyi adatok (csak és kizárólag abban az esetben kerül adatkezelésre sor, amennyiben a pozíció elbírálásához nélkülözhetetlen ezen adatok kérése)
  • korábbi munkahely szerzett gyakorlat
  • idegen nyelv ismerete,
  • vezetői engedély,
  • önéletrajz egyéb adatai,
  • motivációs levélben önkéntesen megadott egyéb adatok
  • közösségi média profilok nyilvános adatai
  • 1. számú mellékletben szereplő személyes adatok, amelyek nyilvántartása szükséges a munkaviszony létrehozásához

 

A fent felsorolt adatok közül nem mindegyiket kérjük szükségszerűen, azonban vannak olyan adatok, amelyek nélkülözhetetlenek a pozíció betöltésének elbírálásához, illetve feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a munkaviszony létrehozása érdekében el tudjunk járni. 

 

Amennyiben a munkaviszony nem jön létre, úgy az Ön által megadott személyes adatok anonimizálásra kerülnek, azaz Ön többé nem lesz azonosítható Társaságunk részéről. 

 

Az álláshirdetésre jelentkezéskor lehetőség van ajánlást vagy olyan referenciát megadni, amelyet valaki más állított ki (pl. korábbi munkaadója). 

 

Társaságunk nem kíván kezelni a kifejezett kérés nélkül tudomására hozott (pl. önéletrajzban szereplő, vagy a rögzített vonalon, Messengerben, Facebookon, ill. e-mailben egyébként közölt) különleges személyes adatokat, ezért Társaságunk kéri, hogy kifejezett kérés hiányában ne adjon meg ilyen adatokat. Adatait a megjelölt céloktól eltérő célra nem használjuk fel.

 

Az adatkezelés jogalapja: az Ön hozzájárulása,  egyéb esetekben az adatkezeléshez a szerződés teljesítése, jogi kötelezettség teljesítése vagy jogos érdek szolgál jogalapként.

 

Az adatok tárolásának időtartama: 

 

Az adatokat Társaságunk az adatbázisaiban, a Társaságunk által használt, zárt - jelszóval biztosított - Google Drive felhőalapú tárhelyén, illetve kettős azonosítással védett jelöltkezelő rendszerében az utolsó adatkezelési nyilatkozat elfogadásától számított 36 hónapig megőrzi és kezeli. Felhasználás hiányában az adatok 36 hónap elteltével automatikusan törlésre kerülnek. 

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogairól szabályzatunk K) pontjában részletesen tájékoztatjuk. 

 

 Ezen időtartam kizárólag arra az esetre vonatkozik, ha időközben nem jön létre munkaviszony.

 

Mikor kérheti az adatainak törlését, helyesbítését? 

 

A Társaságunk által kezelt és a valóságnak nem megfelelő adatokat az Ön kérésére Társaságunk haladéktalanul helyesbíti, a hiányos adatokat kiegészíti. A helyesbítés és törlés tényéről minden esetben e-mailben értesítést küldünk.

 

Mikor kérhet tájékoztatást az adatainak kezeléséről? 

 

Személyes adatai kezeléséről bármikor kérhet tájékoztatást (hozzáférési jogát gyakorolhatja). Kérésére Társaságunk tájékoztatást ad a kezelt személyes adatokról, arról, hogy kik és milyen célból kezelik az adatokat. A tájékoztatás az adatvedelem@jobtain.hu (email) címen kérhető.

 

Az adatkezelés módja: papír alapú és elektronikus

 

Adattovábbítás:

 

Társaságunk a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő-közvetítés keretében a potenciális foglalkoztatók részére (olyan gazdasági társaságok, amelyek az adott pozícióra vonatkozóan munkaerő-kölcsönzésre vagy közvetítésre megbízást adtak a Jobtain HR Szolgáltató Kft-nek) is továbbít adatot a foglalkoztatás létrehozásának érdekében. 

 

Jelen adatkezelési tájékoztató elfogadásával az alábbi, társaságunkkal szerződéses viszonyban álló foglalkoztató partnercégek, szolgáltatók, szállásadók és a hatóságok részére történő adattovábbításhoz, illetve az adatokhoz általuk történő hozzáféréshez járul hozzá: 

 

  • potenciális foglalkoztatók
  • Jobtain 2012 Kft
  • foglalkozás-egészségügyi orvos
  • bankok 
  • biztosító társaságok
  • munkavédelmi tanácsadó
  • ügyvéd
  • utazásszervezők
  • iSolutions Informatikai Kft.
  • Hireify Kft. 
  • MiniCRM
  • TeMarketinged
  • Lehoczky Viktória EV.
  • hatóságok

 

 Az adatok továbbítása során - a GDPR szigorú követelményeit betartva - kiemelt figyelmet fordítunk az adatok biztonságára, megtéve minden intézkedést, hogy ahhoz jogosulatlan személyek ne férhessenek hozzá.  

 

Harmadik országbeli (nem az EGT országai) jelöltek és munkavállalók esetben előfordulhat, hogy abban a harmadik országban, melynek a területére a személyes adatokat továbbítjuk, az adatvédelmi szabályozás szintje alacsonyabb az európai uniós szabályozás szintjénél, a megfelelő szintű védelmet az a harmadik ország nem biztosítja, amelynek a területére a személyes adatokat továbbítjuk.

A GDPR 49. cikk (1) bekezdése szerint a 45. cikk (3) bekezdése szerinti megfelelőségi határozat, illetve a 46. cikk szerinti megfelelő garanciák hiányában – beleértve a kötelező erejű vállalati szabályokat is –, a személyes adatok harmadik ország vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására vagy többszöri továbbítására csak az ott meghatározott feltételek legalább egyikének teljesülése esetén kerülhet sor. Ezen cikk a) pontja szerint az adattovábbítás megvalósulhat akkor is, ha az érintett kifejezetten hozzájárulását adta a tervezett továbbításhoz azt követően, hogy tájékoztatták az adattovábbításból eredő – a megfelelőségi határozat és a megfelelő garanciák hiányából fakadó – esetleges kockázatokról.

A megfelelő garanciák hiányában az adattovábbításból azon kockázatok eredhetnek, hogy Ön nem lehet biztos abban, hogy a GDPR alapján az Önt megillető, a „K” fejezetben foglaltak szerinti jogok érvényesíthetőek lesznek. 

Így például az adatainak harmadik országba történő továbbítása esetén nem biztos, hogy a harmadik országban van felügyeleti hatóság, vagy adatvédelmi tisztviselő, lehet, hogy bírósághoz tud ugyan fordulni, de adatainak kezelésére teljesen más szabályok az irányadók, stb). 

 

  • Munkaviszonnyal kapcsolatos adatkezelés

 

Az adatkezelés célja a munkaviszony létesítésével kapcsolatos feltételek biztosítása és a kapcsolattartás, továbbá az Érintett és az Adatkezelő között létrejövő munkaviszony teljesítésével és megszüntetésével kapcsolatos, munkaviszonyból származó jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése a munkaszerződésben foglalt előírások, valamint a Munka Törvénykönyve rendelkezéseinek megfelelően.

 

Az érintett személyes adatok körét, az adatok kezelésének célját, az adatok kezeléséhez tartozó jogalapot és adatkezelés időtartamát az adatvédelmi tájékoztató 1. számú melléklete tartalmazza.

 

Az adatkezelés módja: papír alapú és elektronikus

 

Társaságunk csak azon dokumentumokról készít másolatot, amelyek nyilvántartását jogszabályi kötelezettség vagy Társaságunk jogos üzleti érdeke indokolja. 

Egyéb esetben Társaságunk csak ellenőrzés céljából és csak bemutatásra kéri el az érintettektől a dokumentumokat. 

 

A munkavállaló által rendelkezésre bocsátott különleges (pl. egészségi állapotra vonatkozó) adatokat Társaságunk abból a célból kezeli, hogy a munkavállaló érdekeit óvja, továbbá hogy eleget tudjon tenni a munkaviszony létesítéséhez és fenntartásához kapcsolódó, illetve egyéb jogi kötelezettségeinek.

 

Társaságunk nem kezeli a kifejezett kérés nélkül tudomására hozott különleges adatokat, ezért kérjük, hogy kifejezett kérés hiányában ne adjon meg ilyen adatokat.

 

Az Adatkezelő különleges adatokat csak a GDPR 9. cikk (2) bekezdésében meghatározott feltételek egyikének fennállása esetén kezel. 

A Jobtain HR Szolgáltató Kft. az országban érvényben lévő veszélyhelyzettel kapcsolatos járvány megelőzésével, illetve következményeinek elhárításával, az Ön egészségének és életének megóvásával összefüggésben kezelheti különleges egészségügyi adatait.

Jelen nyilatkozat elfogadásával Ön kijelenti, hogy megkapta:

 

  • azt a tájékoztatást, mely szerint az 1. számú mellékletben megjelölt egészségügyi adatai kezelése a munkaviszonya létrehozásához szükséges
  • a tájékoztatást arról, hogy az egészségügyi adatai kezeléséhez adott hozzájáruló nyilatkozatot bármikor visszavonható, azonban visszavonás esetén megszűnhet a munkaviszonya
  • az adatkezelésről szóló részletes, írásbeli tájékoztatást.

 

Adattovábbítás:

 

Az adatvédelmi tájékoztató 1. számú mellékletében felsorolt partnereken, hatóságokon túl az alábbi partnerek és szolgáltatók részére történhet adattovábbítás, illetve meghatározott esetben részükre biztosítunk hozzáférést a kezelt személyes adatokhoz. 

 

  • Hireify Kft
  • TeMarketinged
  • Lehoczky Viktória EV.
  • iSolutions Informatikai Kft.
  • Google
  • WordPress
  • Munkavédelem
  • Ügyvéd
  • Szállásadók
  • Toborzó cégek
  • Könyvvizsgáló
  • Könyvelő
  • Telekommunikációs szolgáltatók
  • Bankok
  • Parkolási Társaságok
  • Informatikai cég

 

 

 

  • A Jobtain HR Szolgáltató Kft. szolgáltatásaihoz kapcsolódó üzleti partnerek és kapcsolattartóinak adatkezelése

 

Az adatkezelés célja: az Adatkezelő és az üzleti partner közös jogos érdeke a kapcsolattartói adatok kezelése, mivel az szükséges az Adatkezelő és a beszállító, alvállalkozó és egyéb közreműködő partner közötti szerződés létrejöttéhez, teljesítéséhez, a szerződéssel kapcsolatos kapcsolattartáshoz, a szerződött partner részére a megkötött szerződéssel kapcsolatban történő értesítés küldéshez. Az Adatkezelő a kapcsolattartónak csak a feltétlenül szükséges adatait kezeli, így a kapcsolattartó alapvető jogai és szabadságai az adatkezeléssel nem sérülnek és nem élveznek elsőbbséget az Adatkezelő és a szerződött partner fenti jogos érdekeivel szemben.

 

Kezelt adatok köre:

  • név, megnevezés, titulus
  • elektronikus levelezési cím
  • telefonszám
  • cím
  • kapcsolódó cégnév és adott esetben betöltött pozíció
  • egyéni vállalkozói nyilvántartási száma
  • egyéni vállalkozó adóazonosítója
  • egyéni vállalkozó címe

 

Az adatkezelés jogalapja: a megfelelő kommunikáció biztosítása és az üzletmenet zavartalan működése céljából a JOBTAIN Kft. jogos érdeke.

Az adatkezelés határideje: a hozzájárulás megadásától számított 36 hónap. Amennyiben az adatkezelés jogalapja szerződés teljesítése, az alapul szolgáló szerződés időtartama, azonban ha a személyes adat szerződésben és/vagy számlán is szerepel, akkor a Számviteli tv. alapján 8 év.

Amennyiben az érintett kapcsolattartó munkaviszonya/megbízási jogviszonya az üzleti partnerünkkel megszűnik és ezt a partner vagy az érintett kapcsolattartó írásban jelzi felénk, az adatait a kézhezvételtől számított 30 napon belül töröljük. 

Az adatkezelés módja: papíralapú és elektronikus 

 

  • Marketing hírlevél és profilalkotás: 

 

Az adatok kezelésének célja, hogy az Ön részére marketing célú elektronikus levelet küldjünk és a Társaságunkkal való kapcsolatfelvételt követően - az önkéntesen megadott adatok közlése alapján - üzleti kapcsolatot tarthassunk, további álláslehetőségekről tájékoztassuk, rendezvényekre hívjuk meg.

 

Az álláshirdetésekre jelentkezők adatait csak a szükséges szolgáltatási szint igényeinek megfelelően kezeljük. Az adatok gyűjtésére a jelen dokumentumban meghatározott módokon kerül sor.

 

Társaságunk az adatokat oly módon kezeli, hogy azokból az Ön által megadott személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, illetőleg képzettséghez leginkább megfelelő állásajánlatot tudjon ajánlani. Ehhez a személyre szabott megkereséshez szükséges a rendelkezésünkre bocsátott adatok teljeskörű felhasználása. Tájékoztatjuk, hogy lehetősége van arra, amennyiben nem kíván személyre szabott marketing célú elektronikus levelet kapni, hogy az adatkezelési nyilatkozatban erről külön nyilatkozzon. 

 

Tájékoztatjuk, hogy automatizált döntéshozatal nem történik.

 

Amennyiben nem tart tovább igényt marketing célú elektronikus levél küldésére, úgy bármikor lehetősége van a hírlevélről leiratkozni. A hírlevélről a hírlevelek alján található Leiratkozás linkre kattintva, az ugyfelszolgalat@jobtain.hu címre küldött üzenetben, a központi ügyfélszolgálatunk  +36 30 974 60 35 telefonszámán jelezve vagy postai elérhetőségünkön keresztül (JOBTAIN Kft . 1094 Budapest Tűzoltó utca 72. Ü-1.)  is le lehet iratkozni a megjelölt e-mail cím megadásával.

 

  • Cookie-k (Sütik) 

 

Társaságunk honlapja – számos más honlaphoz hasonlóan – a honlap megfelelő használata, a felhasználói élmény növelése, valamint a marketing kommunikáció optimalizálása érdekében cookie-kat (sütiket) használ, amelyhez a honlap első látogatásakor az Ön kifejezett előzetes hozzájárulását kéri Társaságunk. Kérjük, hogy a hozzájárulása megadása előtt figyelmesen olvassa el Cookie tájékoztatónkat.

A cookie-t a felhasználó törölheti saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében azok telepítését, alkalmazását, ugyanakkor a cookie-k letiltása a böngésző használati komfortját befolyásolhatja, illetve a weboldal működési problémáit eredményezheti. 

  • Kép- és videó felvételek: 

 

Társaságunk székhelyén, telephelyein, fióktelepein, valamint bármely más, a Társaságunk által szervezett – helyszíntől független – céges eseményeken és egyéb rendezvényeken kép- és videofelvételek készülhetnek.

 

Az adatkezelés célja Társaságunk saját marketing és reklám tevékenységének elősegítése és a Társaságunknál történő munkavállalás népszerűsítése, így a kifejezetten erre a célra készült kép- és videofelvételek Társaságunk saját weboldalain, egyéb webes felületein, az online sajtóban és közösségi portálokon (Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, Youtube stb.), továbbá a nyomtatott sajtóban, reklámanyagokban és szórólapokon történő nyilvánosságra hozatala és a nyilvánosság felé történő közvetítése.

 

A rendezvényeinken készített, tömegfelvételnek minősülő felvételek kezelésének módjáról, valamint publikálásáról az Érintetteket esemény leírásában részletesen tájékoztatjuk. Egyéb esetben az Érintettektől külön írásos hozzájárulást kérünk a képek készítéshez, publikálásához és kezeléséhez. 

 

Szeretnénk tájékoztatni, hogy Önnek joga van a felvételek publikálásához adott hozzájárulását  visszavonni, amely esetben a kép- és videófelvételek további felhasználására az Adatkezelőnek csak akkor van joga, ha ezt más jogalap biztosítja a számára. 

 

Tájékoztatjuk, hogy az Adatkezelő székhelyén és telephelyein nem történik kamerás megfigyelés. A Partnereink székhelyén és telephelyén történő kamerás megfigyelésről a Partnereinknek szükséges az érintetteket megfelelően tájékoztatni.

 

Amennyiben a fent megjelölt helyeken jelentős incidens (pl. vandalizmus) történik és az érintett Partner bizonyítékként az Adatkezelő részére bocsátja a videófelvételeket, úgy a Jobtain HR Szolgáltató Kft. jogos érdeke, hogy a rendelkezésére bocsátott felvételeket a GDPR  rendelkezései szerint kezelje. 

 

  • Általános adatkezelési irányelvek: 

 

Társaságunk adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal: 

 

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről) - GDPR (Adatvédelmi Rendelet) -
  • Az információs önrendelkezési jogról, és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info. törvény) és az ágazati jogszabályok,
  • 2000. évi C. törvény a számvitelről, 
  • Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény és végrehajtására kiadott jogszabályok
  • a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (Tny.) 99/A. §-a (szolgálati idő igazolásáról)
  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
  • 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről
  • A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény,
  • A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény,

 

  • Milyen intézkedést teszünk, hogy az adatai biztonságban legyenek? 

 

Társaságunk minden ésszerűen elvárható technikai és szervezési intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a személyes adatait védjük, többek között a véletlen vagy jogellenes megsemmisítés, elvesztés, megváltoztatás, jogosulatlan nyilvánosságra hozatal vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen.

 

Papír alapú adathordozó esetén elzárt tárolással, elektronikus adatkezelésnél jogosultságok kiosztásával, adattovábbítás esetén titkosítással, továbbá a számítástechnikai és kommunikációs eszközök fizikai és szoftveres védelmével oldjuk meg az adatok biztonságos kezelését és tárolását. 

 

 

  • Kik jogosultak az adataim kezelésére? 

 

Az adatok kezelését kizárólag Társaságunk erre felhatalmazott munkatársai végzik a feladataik ellátása érdekében. A tárolt adatokhoz hozzáférni kizárólag az arra kijelölt munkatársak jogosultak. A jogosultak körét Adatvédelmi szabályzatunk C. 1-es, 2-es pontjában és az 1. számú mellékletben részletezzük. 

 

Társaságunk az adatok védelme érdekében valamennyi adatkezelésre jogosult személyt a jelen tájékoztatóban és a jogszabályokban foglaltak betartására utasít, valamint titoktartásra kötelez. 

 

  • Mit tegyek ha tudomást szerzek arról, hogy személyes adataimhoz illetéktelenek fértek hozzá?

 

Amennyiben személyes adatainak  kezelésével kapcsolatosan bármilyen problémát észlel vagy tudomást szerez arról, hogy adataihoz illetéktelenek fértek hozzá, úgy a Társaságunk által üzemeltetett weboldalon található Adatvédelmi incidens bejelentő űrlapon keresztül lehetséges Társaságunk részére a bejelentést megtenni. A rendszer automatikusan értesíti a felelős kollégát, aki a jogszabályokkal összhangban és határidőben megteszi a megfelelő lépéseket és értesíti a hatóságot, amennyiben annak feltételei fennállnak. A vizsgálat lefolytatását követően, annak eredményéhez képest, az érintetteket e-mailben, az előírásoknak megfelelő részletezettséggel tájékoztatjuk. 

 

  • Milyen jogaim és jogérvényesítési lehetőségeim vannak a személyes adataim kezelésével kapcsolatban?

 

 

  • Tájékoztatás kérése 

 

Személyes adatai kezeléséről bármikor tájékoztatást kérhet. Kérésére Társaságunk tájékoztatást ad az Ön kezelt adatairól. A adatvedelem@jobtain.hu címen bármilyen adatvédelemmel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel fordulhat hozzánk, illetve ezen a címen keresztül élhet ezen dokumentumban részletezett jogaival. 

 

  • Visszavonás joga

 

Az adatkezeléshez korábban önkéntes alapon adott hozzájárulás bármikor visszavonható az Ön részéről. A hozzájárulásának visszavonását az adatvedelem@jobtain.hu e-mail címen, központi ügyfélszolgálatunk +36-30/974-60-35 telefonszámon vagy postai úton kérheti Társaságunktól (Jobtain HR Szolgáltató Kft, 1094 Budapest, Tűzoltó utca 72. földszint Ü-1.). Ezen jog gyakorlása során kérjük vegye figyelembe a 2. pont végén írtakat (munkaviszony megszűnése).

 

  • Hozzáférés joga

 

Társaságunktól bármikor visszajelzést kaphat arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

 

  • az adatkezelés céljai;
  • az érintett személyes adatok kategóriái;
  • azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják
  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
  • azon jogáról, hogy kérelmezheti Társaságunktól az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen,
  • a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga
  • az adatforrásokra vonatkozó információ; amennyiben a személyes adatokat nem Öntől gyűjtötték,
  • az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és ez Önre nézve milyen várható következményekkel jár
  • ha személyes adatoknak harmadik országba történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a GDPR 46. cikke szerinti megfelelő garanciákról.

 

A kért tájékoztatást a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül eljuttatjuk, egy Önnek is megfelelő csatornán vagy adathordozón. 

 

  • Helyesbítéséhez való jog

 

Társaságunk által kezelt és a valóságnak nem megfelelő adatokat az Ön kérésére Társaságunk helyesbíti, a hiányos adatot kiegészíti. A helyesbítés és törlés tényéről minden esetben e-mailben értesítést küldünk. Adatainak helyesbítését az adatvedelem@jobtain.hu e-mail címen, központi ügyfélszolgálatunk +36-30/974-60-35 telefonszámán vagy postai úton kérheti Társaságunktól. (Jobtain HR Szolgáltató Kft, 1094 Budapest, Tűzoltó utca 72. földszint Ü-1.)

 

  •  Törléshez való jog: 

 

Az alábbi indokok esetében Ön bármikor jogosult arra, hogy személyes adataink törlését kérje, Társaságunk pedig köteles arra, hogy személyes adatait indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha: 

 

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük,
  • a korábban önkéntesen adott adatkezelési hozzájárulását visszavonja, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja,
  • Ön tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
  • a személyes adatok kezelésére jogellenes módon került sor,

 

  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,
  • az adatvédelmi nyilatkozat elfogadásától (hozzájárulás megadásától) számított 3 év letelt,

    

A fentiek nem alkalmazhatók, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából; népegészségügy területét érintő közérdek alapján, vagy közérdekű archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

  

  • Tiltakozás

 

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az ezen alapuló profilalkotást is. 

 

Tiltakozása esetén Társaságuk a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

Jogok gyakorlásának korlátozottsága

 

A fenti jogok nem gyakorolhatók, illetve Társaságunk nem köteles teljesíteni az igényt, ha az adatkezelés a Társaságunkra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges, és az adatkezelést jogszerűen végezzük (pl. adózással, társadalombiztosítással összefüggő adatkezelés).

 

Jogérvényesítés

 

Társaságunk adatkezelésével kapcsolatos bármely panaszt, kifogást elsősorban velünk, mint adatkezelővel az adatvedelem@jobtain.hu e-mail címen, központi ügyfélszolgálatunk +36 30 974 60 35-ös telefonszámán vagy postai úton (Jobtain HR Szolgáltató Kft, 1094 Budapest, Tűzoltó utca 72. földszint Ü-1.) jelezze Társaságunk felé, hogy az észrevételt, bejelentést minél előbb ki tudjuk vizsgálni. 

Az adatkezelő képviselője: Lehoczky Viktória

Az adatvédelmi tisztségviselő elérhetősége: adatvedelem@jobtain.hu

 

Az adatvédelmi hatósághoz fordulás, panasztétel: 

 

Amennyiben megítélése szerint az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellentétes az Általános Adatvédelmi Rendelet előírásaival és ezzel megsértették az Ön Rendeletben meghatározott jogait, Ön jogosult panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál, melynek elérhetőségei az alábbiak:

 

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400

Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

    

 

Bírósághoz fordulás: 

Amennyiben Ön szerint az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellentétes az Általános Adatvédelmi Rendelet előírásaival és ezzel megsértették az Ön Rendeletben foglalt jogait, úgy Ön jogosult bírósághoz fordulni. 

A per elbírálása a Társaság, mint alperes székhelye szerinti törvényszék (Fővárosi Törvényszék) hatáskörébe tartozik. 

A per – az Ön választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.