2018 legsikeresebb állásajánlatai a Jobtain munkaerő-kölcsönző oldalán

Lehull a lepel az 5 legtrendibb Jobtain álláslehetőségről (2.rész)

A Jobtain munkaerő-kölcsönző legkeresettebb állásai 2018-ban

Az előző bejegyzésben elkezdtük megírni Nektek, hogy 2018-ban milyen munkalehetőségekre jelentkeztetek a legtöbben. Ha esetleg még nem olvastad volna, annyiról van szó, hogy munkatársaink utánajártak, milyen munkákra jelentkeztek tavaly az álláskeresők a Jobtain honlapján. Eddig bepillanthattál az ötödik, negyedik és harmadik helyezett állásajánlataink kulisszái mögé. Íme egy kis összefoglaló a Te kedvedért:

5. helyezett: Raktáros targoncavezető (Kecskemét)

Habár 5. helyezett, erre az álláslehetőségre is sok dolgozni vágyó jelentkezett tavaly. Egész pontosan 486 álláskereső jelezte segítőkész ügyfélszolgálatunk felé, hogy ennél a kecskeméti cégnél szeretne dolgozni. Érdekel, hogy miért döntöttek e mellett a vállalat mellett ennyien?  Előző bejegyzésünkből megtudhatod!.

4. helyezett: Betanított dolgozó (Kecskemét) 

Mire gondolsz a zacskós leves szó hallatán? Te talán egy gyors és meleg ebédre, de mi természetesen egyik japán partnerünkre, aki pont ilyen levesek gyártásával foglalkozik. Ehhez a cégünkhöz is sokan jelentkeztek tavaly. Hogy mennyien, azt előző cikkünkből kiderítheted!

3. helyezett: Operátor (Dunavarsány)

Harmadik helyezettünk is a felkelő nap országából érkezett Magyarországra. Ehhez az autóipari vállalathoz a tavalyi évben összesen 724 munkavállaló jelentkezett, méghozzá egy könnyen betanulható állás. Kíváncsi vagy, miért ennyire népszerű ez a munkalehetőség? A korábbi írásunkban megtalálod rá a választ.

És most lássuk, hogy mi az a két munkalehetőség, amire tavaly a legtöbb álláskereső a jelentkezett vagy regisztrált!

2. helyezett: Betanított munka (Nyíregyháza)

Milyen kapcsolat van egy fiatal svéd, egy bécsi utazás, egy jó ötlet és e bejegyzés között? Nem, ez nem egy vicc vagy egy romantikus komédia kezdete, hanem színtiszta történelem.

Egyszer régen történt, hogy egy svéd fiatalember, Axel Wenner-Gren, bécsi utazása során meglátott a kirakatban egy akkor még ritkaság-számba menő szerkezetet... a porszívót! Az ifjú már akkor meglátta, hogy bizony az ilyen gépeké a jövő és elhatározta, hogy alapít egy gyárat, mely háztartási gépeket fog előállítani. Mivel maga is árúsította a szóban forgó porszívót, alaposan megismerte a készülék minden tulajdonságát, amit később fel is használt saját porszívóinak gyártásához is. 

Így jött létre a világ egyik vezető háztartási gépeket gyártó vállalata, melynek Magyarországon több telephelye is van, többek között Nyíregyházán is, ahova 2018-ban 730 álláskereső jelentkezett.

Az emberek világszerte és idehaza is szeretnek ennél a cégnél dolgozni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a 2019-ben elnyert „Top Employer in Europe” (ami magyarul annyit tesz, hogy “Európa első számú munkaadója”) díja is. Ez a 25 éve alapított díj azért is említésre méltó, mert a nevezésnél azt is nézik, hogy melyik munkaadó hogyan bánik az ott dolgozókkal, milyen munkakörülmények között végzik munkájukat és hogyan érzik magukat. A díj magáért beszél!

1. helyezett: Raktáros állás (Budapest)

Ha nem a fővárosban laksz, akkor most biztosan ciccenteni fogsz egyet, hiszen dobogónk legfelső fokára egy budapesti álláslehetőség került. Perszeeeee... mindig csak Budapest! De hidd el, semmi elfogultság nem volt bennünk a lista készítésekor, tisztán az állásra jelentkezők számait összesítettük. Márpedig a szóban forgó munkalehetőségre a tavalyi évben 764 dolgozni vágyó adta le a jelentkezését!

Attól függetlenül viszont, hogy egy budapesti állásajánlatról beszélünk, a munkaadót lehet még Te is ismered, hiszen autóipari termékeik az egész országban nagyon népszerűek. Érdemes itt megemlíteni, hogy ez a cég 100%-ban magyar tulajdonú, mi több, 2016-ban elnyerte az „Év magyar vállalata” díjat is. Közel 1600 embert foglalkoztatnak (közülük nem egy dolgozó a Jobtain segítségével találta meg náluk számításait), szállító flottája pedig naponta megközelítőleg 80.000 kilométert tesz meg, ami majdnem kétszer akkora, mint az egyenlítő hossza!

Most már Te is láthatod, egyrészt, hogy milyen neves, világhírű cégekhez kínálunk állást, másrészt megtudhattál számos érdekes háttérinformációt is partnereinkkel és az általuk kínált munkalehetőségekkel kapcsolatban.

Ha valamelyik említett pozíciónk megtetszett vagy épp az érdekelne, hogy a Te munkakörödben milyen lehetőségek vannak nálunk (a fentiekhez hasonló megbízható, neves cégek megbízásából), akkor nézz körül bátran  a Jobtain állásajánlatai között!

Arra is kíváncsiak lennénk, hogy a fenti összefoglalóból Neked melyik érdekesség tetszett és miért. Ha van olyan érdekes információd a fentiekkel kapcsolatban, ami nem szerepelt az összeállításban, akkor azt is várjuk kommentben!

Kövesd Facebook oldalunkat!

Facebook Pagelike Widget

[instagram-feed]

Érdekességek

Egy hozzászólás “Lehull a lepel az 5 legtrendibb Jobtain álláslehetőségről (2.rész)” témában

  1. Pingback: Jobtain, a korrekt munkaerő kölcsönző – TechBook

Vélemény, hozzászólás?