Öt tény, amit a profi munkaerő kölcsönző cégekről tudni kell

A munkaerőkölcsönző partner kiválasztása egy komplex folyamat, amely alapos kutatást, összehasonlítást és mérlegelést igényel. A vállalatoknak nem csupán az árakat kell szem előtt tartaniuk, hanem a HR partner szakmai tudását, tapasztalatát, kínált szolgáltatásait, kommunikációs készségét és az együttműködés módját is. Amennyiben a munkaadó rátalál az ideális HR partnerre, valószínűsíthető a hosszú távú, sikeres együttműködés. Egy profi munkaerőkölcsönző cég bevonásával a vállalatok olyan előnyöket élvezhetnek a toborzási folyamatban, amelyek különösen fontosak lehetnek a jelenlegi munkaerő-piaci körülmények között.

A profi munkaerőkölcsönző cég belföldi toborzás esetén is a teljes folyamatot kezeli
A profi munkaerőkölcsönző cég belföldi toborzás esetén is a teljes folyamatot kezeli

Egy profi munkaerőkölcsönző cég szakmai hozzáértése és gyakorlati ismeretei relevánsak

Egy kiváló HR szolgáltató cég rendelkezik a szükséges szakmai tudással és tapasztalattal a humánerőforrás-menedzsment terén. Tisztában van a munkaerő-piaci trendekkel, jogi előírásokkal, valamint a hatékony munkamódszerekkel. Egy profi munkaerőkölcsönző cégnek saját jogi csapata van, vagy szorosan együttműködik jogi szakértőkkel, akik segítenek a vállalatoknak a jogszabályok betartásában. Továbbá Magyarországon a munkaerő-közvetítési tevékenységet kormányrendelet szabályozza, és a közvetítő cégeknek is számos jogi előírást kell betartaniuk. Ha egy HR partner nem ismeri a jogi környezetet, ez kérdéseket vethet fel. A megbízható HR szolgáltatók referenciákkal is bizonyítják, hogy korábban sikeres projekteket hajtottak végre, és ügyfeleik elégedettek voltak a szolgáltatásaikkal. Egy profi munkaerőkölcsönző cég szívesen mutatja be korábbi munkáit, portfólióját, tanúsítványait és eredményeit. Ezek alapján a munkaadó eldöntheti, hogy az adott szolgáltató megfelel-e az elvárásainak. Egy profi munkaerőkölcsönző cég folyamatosan arra törekszik, hogy kiemelkedjen a versenytársak közül és értéket teremtsen az ügyfelei számára.

A profi HR szolgáltatók a szolgáltatásaikat a partnereik igényeire szabják

Egy profi munkaerőkölcsönző cég egyértelműen és részletesen kommunikálja a kínált szolgáltatások körét és azok költségeit. Fontos, hogy szolgáltatásai személyre szabhatóak, rugalmasak és könnyen átláthatóak. Egy profi HR partner a szolgáltatásait mindig az adott partner igényeire szabja, hogy azok megfeleljenek a munkaadó szükségleteinek, célkitűzéseinek és pénzügyi kereteinek. Széleskörű szolgáltatásokat, komplex megoldásokat kínál, mint például a munkaerő toborzása, kiválasztása, képzése és menedzselése. Egy profi munkaerőkölcsönző cég hosszú távú partnerséget igyekszik kiépíteni ügyfeleivel. A hosszú távú, eredményorientált kapcsolatokban hisz.

A munkaerőkölcsönzés ára mindig az igénybe vett szolgáltatástól függ
A munkaerőkölcsönzés ára mindig az igénybe vett szolgáltatástól függ

Egy profi munkaerőkölcsönzőnél nincsenek rejtett költségek

Egy profi és hiteles HR partner nem alkalmaz rejtett díjakat vagy indokolatlanul magas árakat, és nem kínál alacsony minőségű vagy nem releváns szolgáltatásokat. A profi munkaerőkölcsönző cég piacképes, de reális árképzést alkalmaz. Meg tudja indokolni, hogy az általa kért díjazás miért felel meg a nyújtott értéknek. A díjszabásuk változatos, attól függően, hogy a megrendelő milyen szolgáltatási csomagot vesz igénybe és mely toborzási folyamatokat bízza a közvetítőre. 

A munkaerőkölcsönzés ára több tényezőtől függ. Az egyik a kölcsönzött munkavállalók száma és képzettsége: a nagyobb létszámú vagy magasabb képesítésű munkavállalók magasabb kölcsönzési díjjal alkalmazhatók. A munkaerőkölcsönzés ára függ a munkavégzés időtartamától. Hosszabb távú kölcsönzés esetén más árazás lehet érvényes, mint rövid távú projektek esetén. A munkaerőkölcsönzés ára függ továbbá az igénybe vett szolgáltatások körétől és a piaci viszonyoktól. A kereslet és kínálat változása is folyamatosan befolyásolja az árakat.

A munkaerőkölcsönzés ára mindig az egyedi igények alapján alakul, ezért mindenképpen szükség van egy személyes konzultációra a kiválasztott munkaerőkölcsönző céggel. Amennyiben egy munkaerő-kölcsönző cég rendkívül kedvező áron vagy gyakorlatilag ingyen kínál munkaerőt, ez okot adhat a gyanakvásra. Nem ritka, hogy az alacsony kezdeti költségek mögött rejtett díjak bukkannak fel később.

Minőségi munkavégzés és innovatív megoldások jellemzik a munkájukat

A profi munkaerőkölcsönző cégek kiemelten ügyelnek a kölcsönzött munkaerő minőségére. Gondosan válogatott, képzett és megbízható munkavállalókat közvetítenek. Külföldi munkavállalók kölcsönzése során a profi HR szolgáltatók minden terhet levesznek a munkáltató válláról. Ilyen az időigényes, akár 12 hetet is igénybe vevő toborzás. A cégek munkaköri leírásának megfelelően egy profi munkaerőkölcsönző szűri a jelentkezőket, a gyakorlatuk, végzettségük, nyelvismeretük alapján. A toborzás mellett minden kapcsolódó folyamatban támogatja a vállalatokat, cégeket a külföldi munkavállalók alkalmazásában. Ilyen például a kiválasztás, a munkaviszony létesítésével, megszüntetésével járó adminisztráció, a bérszámfejtés, az állomány kezelés, szállásolás stb. A külföldi munkavállalók beutaztatása is a HR szolgáltató feladatai közé tartozik, ha egy vállalat munkaerőkölcsönző cég szolgáltatásait veszi igénybe. A profi munkaerőkölcsönző gondoskodik a kölcsönzött munkaerő reptérről a szállásig való eljuttatásáról, sőt a szállásoltatást is megoldja, ha erre van igény.

Egy profi munkaerőkölcsönző cég az onboarding folyamatot is irányítja
Egy profi munkaerőkölcsönző cég az onboarding folyamatot is irányítja

A jó HR partner segít a munkavállalók érzékenyítésében, elvégzi a teljeskörű adminisztrációt, kezeli a kulturális különbségeket, szállásoltat, jogi tanácsadást nyújt, támogatja az onboarding folyamatokat. Ezek mind olyan feladatok, amire a cégek HR részlegének a legtöbb esetben nincs kapacitása. Egy profi HR partner ismeri a modern technológiákat, eszközöket és használja is azokat, mind a belföldi, mind a külföldi munkaerőkölcsönzés során a hatékonyság és a teljesítmény növelésére.

A profi munkaerőkölcsönző folyamatosan kommunikál partnereivel

Egy szakértő HR partner szoros kapcsolatot ápol a munkaadóval, és összehangoltan dolgozik vele a humánerőforrás-projektek sikeres megvalósításán. Fontos, hogy az HR partner átfogóan ismerje és megértse a vállalat üzleti céljait, kulturális értékeit és elkötelezettségét, hogy ennek megfelelően tudja a munkaerőt kiválasztani, menedzselni és fejleszteni. Egy profi munkaerőkölcsönző nyitott az új ötletekre, őszintén kommunikál, előrelátó és újító. A kommunikáció kiemelt jelentőséggel bír: az HR partnernek rendszeresen kell visszajelzéseket adnia és fogadnia a munkaadótól, és folyamatosan törekednie kell a nyújtott szolgáltatások minőségének és hatékonyságának fejlesztésére.

Mielőtt HR szolgáltató partnert választ, érdemes az alábbi szempontokat mérlegelni:

  • Szolgáltatás színvonala: Győződjön meg arról, hogy a munkaerőkölcsönző cég képes-e megfelelni az Ön vállalati igényeinek, legyen szó akár online erőforrásokról vagy személyes segítségnyújtásról
  • Költség: Fontos, hogy a szolgáltatások ára összhangban legyen a vállalat költségvetésével és a szolgáltatások minőségével
  • Hírnév: A szolgáltató piaci megítélése és korábbi ügyfelek visszajelzései fontos információforrások lehetnek
  • Elérhető szolgáltatások: Tájékozódjon a szolgáltató által kínált teljes szolgáltatási palettáról
  • Tapasztalat: A szolgáltató korábbi tapasztalatai és azok relevanciája az Ön iparágával kapcsolatban kulcsfontosságúak lehetnek
  • Kulturális illeszkedés: A szolgáltató cég kultúrájának szintén illeszkednie kell a vállalati kultúrához
  • Szerződéses kötelezettségek: Ismerje meg a szerződéses feltételeket, beleértve a felmondási feltételeket és a szolgáltatások hatályát

Amennyiben vállalatánál munkaerőigény keletkezett, vagy csak tájékozódni szeretne a munkaerőkölcsönzés lehetőségeiről, profi munkaerőkölcsönző cégként 20 éves tapasztalattal állunk rendelkezésére. Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.

Üzleti kapcsolatfelvétel

Amennyiben az Ön vállalatának munkaerőre van szüksége, töltse ki űrlapunkat!

Ha állást keres, kattintson ide!