Munkaerő-közvetítő vagy munkaerő-kölcsönző? 

Nem mindegy! Így válasszon céljainak megfelelően toborzó ügynökséget

Az új munkavállalók felkutatása bármely iparágban hosszú és fárasztó folyamat lehet, de kiemelten fontos része egy vállalkozás működtetésének. A toborzási folyamatba nem mindig lehetséges megfelelő mennyiségű időt és pénzt fektetni, azonban szerencsére vannak olyan szolgáltatók – mint a munkaerő-közvetítő vagy a munkaerő-kölcsönző cégek –, amelyek jelentősen megkönnyíthetik ezt a feladatot.

Az álláskeresésnél talán csak a megfelelő munkaerő utáni kutatás a bonyolultabb feladat. Főként akkor, ha nem egyetlen új munkatársat keresünk, hanem rögtön tízes vagy százas nagyságrendekről beszélünk. Már maga a toborzási folyamat is rengeteg időt és energiát igényel, a megnövekedett létszámmal pedig értelemszerűen a cég HR teendői is növekedni fognak. Ezt a terhet tudja átvállalni egy munkaerő-közvetítő vagy egy munkaerő-kölcsönző ügynökség, eltérő mértékben és feltételekkel.

Fontos megjegyezni, hogy bár a két kifejezés hasonlónak tűnik elsőre, eltérő működésről árulkodnak. Csupán egy dolog közös a munkaerő-közvetítő ügynökségekben és a munkaerő-kölcsönző cégekben: leegyszerűsítik az új alkalmazottak felvételének folyamatát és leveszik ennek a terhét a cégvezetők válláról. 

Az ügynökségek megkeresik a legjobb jelölteket az aktuális igények szerint, a cégvezetőknek pedig csak annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legszimpatikusabb jelölteket. A munkaerő-közvetítő és munkaerő-kölcsönző ügynökségek közötti különbségek a toborzási folyamat után, az őket megbízó partnerekkel való együttműködés során válnak relevánssá.

Munkaerő-közvetítő vs. munkaerő-kölcsönző? Ez a legnagyobb különbség

Egy munkaerő-közvetítő iroda teljesen „átadja” a jelölteket az ügyfelének – vagyis annak a vállalkozásnak, aki munkaerőt szeretne felvenni –, majd a munkaerő felvétele után elengedi a vállalkozás kezét. 

Ezzel szemben egy munkaerő-kölcsönző cég a felvételi folyamat után is kapcsolatban marad a jelöltekkel, hiszen a munkaerő-kölcsönző cég kezeli az alkalmazottak bérét és jogosultságait.

Részletesebben a munkaerő-közvetítőkről

A munkaerő-közvetítő irodák általában a potenciális jelölteket hozzák be az új munkaerőt kereső vállalkozások számára. Álláshirdetéseket adnak fel a megfelelő állásleírással, és kiválasztják az ügyfél által keresett, speciális képességekkel rendelkező jelölteket. 

Ebben a folyamatban először az ügyfél, vagyis a munkaerőt igénylő vállalkozás részletes munkaköri leírást küld a munkaerőt közvetítő ügynökségnek, majd az ügynökség kiszűri a jelöltek körét az alapján, hogy melyikük rendelkezik a munkakörhöz leginkább megfelelő készségekkel, tapasztalattal és képesítéssel. 

A munkaerő kiválasztása után az ügynökség megszervezi az utolsó interjúkat az ügyféllel, a végső jelölteket alkalmazzák, és az ügyfél „keresői díjat” fizet a munkaerő-közvetítő ügynökségnek.

Ezen a ponton a munkaerő-közvetítő ügynökségnek nincs többé kapcsolata az alkalmazottal, az ügyfél kezeli a bérét és a jogosultságait. 

Ami máshogy működik egy munkaerő-kölcsönző cégnél

A munkaerő-kölcsönző cégek is hasonlóan fontos szerepet vállalnak az új emberek toborzásában, de a velük való kapcsolat a felvételi folyamatot követően más: az alkalmazottak jogilag a munkaerő-kölcsönző cég állományában maradnak, és a megbízó ügyfélnél dolgoznak. 

Mondhatni: munkaadói szerepet töltenek be. A munkavállalók tehát a munkaerő-kölcsönző cégnél dolgoznak, akik aztán különféle ügyfelekhez küldik őket rövid vagy hosszú távú pozíciókra, de a munkaerő-kölcsönző cég alkalmazza őket. Általánosságban ez azt jelenti, hogy a kölcsönző cég menedzseli az alkalmazottakat a bér, jogosultságok, munkaügyi adminisztráció és biztosítás terén, tehát a munkaerő-kölcsönző cégek szinte „igény szerinti” munkavállalói szolgáltatóként működnek.

A Jobtain még az egyedi igényeket, mint például a külföldi munkavállalók esetén a tolmács bérlését vagy a dolgozók szállásoltatást is elintézi. Az ilyen típusú szolgáltatásokért cserébe az ügyfelek díjat fizetnek a munkaerő-kölcsönző cégeknek azért, hogy az alkalmazottakat hozzájuk kapcsolják. Ez szoros kapcsolattartást igényel, azonban garantálja a partnerek számára, hogy mindent a törvényi szabályozásoknak megfelelően, gyorsan és pontosan, ISO szabványnak megfelelően végez el a munkaerő-kölcsönző cég.

Érdeklődik a munkaerő-toborzó szolgáltatások iránt?
Ismerjen meg minket!

Így válassza ki, hogy az Ön cégének mire van szüksége!

Ha nem biztos abban, hogy munkaerő-közvetítő irodára vagy munkaerő-kölcsönző ügynökségre van szüksége, érdemes megvizsgálnia az egyes modellek előnyeit.

Ha munkaerő-közvetítő irodát választ, rengeteg időt és pénzt takaríthat meg. Kifejezetten kényelmes azoknak a vállalkozásoknak, amelyek állandó, hosszú távú pozícióra keresnek kollégát. Itt bizonyulnak rendkívül értékesnek a toborzó cégek, hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkeznek a megfelelő jelöltek kiválasztásában, ezért Ön bízhat abban, hogy megfelelő jelentkezőket biztosítanak.

A munkaerő-kölcsönző cégeket nagyobb rugalmasságra tervezték. Akkor célszerű ilyen szolgáltatót megbíznia, ha például rövid távú projektekre, gyors határidővel, váratlan megüresedésekre, jellemzően nagyobb számban szeretne munkavállalókat felvenni.

A munkaerő-kölcsönzők egyik legfontosabb jellemzője, hogy betanítják alkalmazottaikat, így képességeiket kifejezetten az ügyfelekre szabják. Tehát amikor a vállalkozások felveszik velük a kapcsolatot jelöltet keresve, nagy eséllyel már rendelkeznek olyan jelöltekkel, akiket kiképeztek, átvizsgáltak és készen állnak a mielőbbi kezdésre. 

A Jobtain csapata közel 20 éve dolgozik azért, hogy törvényesen bejelentett munkahelyeket biztosítson alapfokú, középfokú és szakmai végzettséggel rendelkező dolgozni vágyóknak, akár tapasztalat nélkül is. Az általuk kiszolgált partnerek többsége világhírű vállalat, ahol már tudják, hogy munkavállalók kulcsfontosságú szerepet játszanak sikereikben, így megbecsülésükre kiemelt figyelmet fordítanak: bónuszokkal, előrelépési és szakmai képzési lehetőségekkel, sok helyen pedig ingyenes, igényes szállással motiválják a munkavállalóikat.

Összefoglalás

Ahogy kiderült, nem mindegy, hogy vállalkozásába munkaerő-közvetítő ügynökségen vagy munkaerő-kölcsönző cégen keresztül szerzi meg a legkiválóbb munkavállalókat. Érdemes átgondolnia, hogy az Ön cégéhez, működéséhez, HR politikájához melyik szolgáltatási modell áll a legközelebb, és melyik tudja legjobban támogatni vállalatát a stabil működés biztosításában, illetve az üzleti növekedésben.

Stabil háttérrel rendelkező, megbízható HR szolgáltató partnert keres?

Stabil háttérrel rendelkező, megbízható HR szolgáltató partnert keres?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!