Fehérgalléros munkaerő sikeres toborzása munkaerő-kölcsönző céggel

A HR osztálynak sokszor nincs kapacitása a toborzás lebonyolítására. Emellett előfordulhatnak olyan speciális helyzetek, amikor az új munkatárs megtalálását mindenképpen jobb egy külső szakértői partnerre bízni. Különösen igaz lehet ez fehérgalléros munkakörökre, amikor például nagyon egyedi képességeket vagy készségeket keres a vállalat, vagy egy nehezen betölthető pozícióra keresi az új kollégát. A munkaerő-kölcsönző cégek fehérgalléros munkaerőt is kölcsönöznek, így a toborzás során rengeteg terhet levehetnek a cég HR munkatársainak válláról.

A fehérgalléros munkaerő toborzása sokszor speciális szakértelmet kíván
Fehérgalléros munkaerő toborzása

Kik azok a fehérgalléros munkavállalók?

A fehérgalléros munkavállalók főként irodai környezetben dolgoznak. A fehérgalléros pozíciók alatt általában olyan munkaköröket értünk, amelyek betöltéséhez magasabb szintű képzettség és végzettség szükségek. Ilyenek a vezető pozíciók, például igazgatók, menedzserek, projekt és egyéb vezetők. A szakértői munkaköröket szintén fehérgalléros munkavállalók töltik be, ők a jogászok, pénzügyi szakemberek, mérnökök, informatikusok. A kreatív és adminisztratív munkát végző munkaerő is fehérgalléros munkavállalónak tekinthető, akárcsak a kutatók, elemzők stb.

A munkaerőtoborzás a munkaerő-kölcsönzővel is többlépcsős

A munkaerőtoborzás egy nagyon összetett folyamat, amelyet a vállalatoknak hatékonyan kell kezelniük. Egy külső szakértői partner segíthet a toborzás minden lépésében. Egy HR szolgáltató, munkaerő-kölcsönző cég naprakész a piaci környezetet és trendeket illetően, hiszen folyamatosan figyeli a piac változásait. A fehérgalléros munkaerő toborzás munkaerő-kölcsönző céggel akkor lehet sikeres, ha első lépésként a vállalat világosan meghatározza azokat a készségeket, képességeket és elvárásokat, valamint felvételi követelményeket, amelyek az állás betöltéséhez elengedhetetlenek. A sikeres munkaerő toborzás nemcsak a megfelelő munkatársak felvételével jár, hanem a munkáltatói márka építésével is, hiszen az elégedett munkavállalók hosszú távú előnyöket jelentenek a vállalatnak. Erre pedig már a toborzás során nagy hangsúlyt kell fektetni. Ehhez egy profi munkaerő-kölcsönző cég kiemelten hozzá tud járulni.

A munkaerő-kölcsönző cégek a toborzás minden lépésében rugalmasak
Toborzási folyamat a munkaerő kölcsönző cégnél

A releváns jelentkezőket releváns hirdetéssel lehet elérni

A következő lépés, hogy a megfelelő módszerekkel elérje a vállalat a releváns jelentkezőket. Az online toborzás a leggyakoribb csatorna a munkaerő toborzás során. Ide tartoznak az álláshirdető portálok, közösségi média platformok, céges karrieroldalak, valamint a HR szolgáltatók, munkaerő-kölcsönző és fejvadász cégek weboldalai. Egy olyan HR szolgáltató, aki jól ismeri a piacot, segíthet abban, hogy a különböző pozíciókra hol érdemes keresni a jelölteket, és hol lehet a toborzás hatékonyabb. A megfelelő online jelenlét és stratégia kulcsfontosságú a sikeres munkaerőtoborzásban. Egy szélesebb piaci tapasztalattal bíró külső HR szolgáltató emellett nagyban tudja segíteni a vállalatot abban, hogy kitűnjön a többi hirdető közül, ami fehérgalléros munkaerő toborzása során még fontosabb lehet, mint fizikai munkaköröknél. Az álláshirdetésnek minden lényeges információt tartalmaznia kell a pozícióról, az elvárásokról, a jelentkezés menetéről és a határidőkről.

A fehérgalléros munkaerő megtalálásához kreatív módszerekre is szükség lehet

Munkaerő-kölcsönző cég bevonásával történő toborzás során a HR partner gondoskodik arról, hogy a lehető legjobb álláshirdetéssel induljon a fehérgalléros munkaerő toborzása és valóban kitűnjön vállalat hirdetése a többi közül. A munkaerő-kölcsönző cégek igyekeznek kreatív álláshirdetésekkel és vizuális elemekkel vonzóvá tehetjük saját weboldalukon is a pozíciókat. A közösségi média felületek közül a LinkedIn a szellemi munkaerő keresésének vezető platformja, melyet a munkaerő-kölcsönző cégek is használnak fehérgalléros munkavállalók toborzása esetén. Fehérgalléros munkakörök közül az adminisztratív munkakörök esetében is vannak olyan területek, ahova azért nehéz megtalálni a megfelelő jelöltet, mert nagyon sok a nyitott pozíció. Ilyenek általában az adminisztratív munkakörök. Ilyenkor sok esetben még inkább számít a hatékonyság, gyorsaság és kreativitás, amiben egy munkaerő-kölcsönző cég szintén támogatni tudja a vállalatot.

A munkaerő-kölcsönző cégek akár többszázezres adatbázissal is rendelkezhetnek
Kiválasztási folyamat a munkaerő kölcsönző cégnél

A munkaerő-kölcsönző cégek hatékonyak a fehérgalléros munkaerőtoborzásban

A fehérgalléros munkaerő toborzásához a munkaerő-kölcsönző cégek saját adatbázisukat is felhasználják. Ebben országos szinten akár többszázezer ember is benne lehet, a lehető legspecifikusabb végzettségekkel, tapasztalattal, készségekkel. Külön előny, hogy a nagyobb és minősített munkaerő-kölcsönző cégek általában több helyen jelen vannak az országban, így még hatékonyabban tudnak toborozni és megtalálni az ideális munkaerőt akár egy-egy speciálisabb tudást igénylő fehérgalléros pozícióra. A toborzási folyamatban végül a HR szolgáltató partner csak olyan munkavállalókat bocsát a munkáltató rendelkezésére, akik megfelelnek a munkáltató elvárásainak, és akik rendelkeznek a szükséges szakmai és személyes készségekkel, tapasztalatokkal és attitűdökkel. A munkáltató így szinte biztos lehet abban, hogy a munkavállalók képesek elvégezni a rájuk bízott feladatokat, és hozzájárulni a cég sikeréhez. Ezáltal a munkaerő-kölcsönzés segítségével a munkáltató magasabb munkaerő-minőséget érhet el. A munkaerő-kölcsönző partner ugyanis gondoskodik a munkavállalók kiválasztásáról, képzéséről, fejlesztéséről, értékeléséről és motiválásáról.

Fehérgalléros munkaerőtoborzás és kölcsönzés a Jobtain-nel

Magyarországon a munkaerő-közvetítést kormányrendelet szabályozza és jogilag is számos előírásnak kell megfelelni a közvetítő cégeknek. Fehérgalléros munkaerő-kölcsönzés esetén is érvényes, hogy a munkavállaló a kölcsönbeadó céggel köt szerződést, nem pedig a munkáltatóval. Ennek köszönhetően minden munkaviszonnyal összefüggő adminisztratív, adatszolgáltatási, bevallási, hatósági és egyéb befizetéssel kapcsolatos teendőket a munkaerő kölcsönző cég átvállalja partnereitől. A Jobtain a TB, NAV és egyéb hatósági ügyintézést is teljeskörűen elvégzi a kölcsönzött munkaerő vonatkozásában, külföldi munkavállalók esetén is. A munkaerő kölcsönzés jogi keretei a visszaéléseket is megszüntetik. A Jobtain munkája során mindig az adott körülményekhez alkalmazkodik, hogy partnereink igényeit maximálisan kielégítsük. Szakértőként gyorsabban reagálunk a trendekre, szélesebb a piacismeretünk, ezáltal csökkenteni tudjuk az emberi erőforrás kockázatait.

Üzleti kapcsolatfelvétel

Amennyiben az Ön vállalatának munkaerőre van szüksége, töltse ki űrlapunkat!

Ha állást keres, kattintson ide!