Aggasztó munkaerőhiány? Így dolgozhat cégében Fülöp-szigeteki munkaerő

Egyes szektorokban még mindig akkora munkaerőhiánnyal küzd Magyarország, hogy továbbra is szükséges külföldi munkaerő bevonása a versenyképesség megtartása érdekében. Elsősorban fizikai pozíciókra keresnek dolgozókat a cégek.

Mivel az ukrán vendégmunkások száma folyamatosan csökken, egyre inkább fókuszba kerül a harmadik országbeli munkaerő alkalmazása. A Jobtain 2022 augusztusától csaknem ezer Fülöp-szigeteki munkavállalót hozott be hazánkba és segítette elhelyezkedésüket partnereinél. Összefoglaltuk, hogyan alkalmazhat Ön is Fülöp-szigeteki állampolgárokat cégében.

Fülöp-szigeteken szabályok írják elő, hogy mennyi a kötelező külföldi minimálbér
Fülöp-szigeteken szabályok írják elő, hogy mennyi a kötelező külföldi minimálbér

Munkaerőhiány ellen: Fülöp-szigeteki munkaerő-kölcsönzés

A munkaerőhiánynak köszönhetően az igény a munkáltatók és a munkavállalók részéről folyamatos a munkaerő felvételére, ezért kiugró emelkedés várható a külföldi munkavállalók állományában idén. Az ukrán munkavállalók helyettesítése belföldről nehezen oldható meg, ezért tovább erősödhet az a trend, hogy a munkáltatók munkaerő-kölcsönző cégek bevonásával távolabbi országokból toboroznak munkaerőt. A HR szolgáltatók tökéletes partnerek ebben és teljeskörű támogatást nyújtanak a külföldi munkavállalók alkalmazásához!

Harmadik országbeli munkavállalók alkalmazásának jogi háttere

Ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt munkába állhassanak itthon a Fülöp-szigeteki munkavállalók fontos, hogy egy jó HR partner tisztában legyen a jogi folyamatokkal, jogszabályi háttérrel és segítse a cégeket ezek betartásában.

A jogszabályok tekintetében a magyarországi jogszabályok határozzák meg egyrészt a hátteret, amit a harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésével kapcsolatban teljesíteni kell. Az alapfeltétel, hogy minősített munkaerő-kölcsönző cég kölcsönözhet például Fülöp-szigeteki munkavállalókat is. Akik ezt a státuszt megkapják, azok nem csak szerb és ukrán munkavállalókat, hanem még 15 ország állampolgárait toborozhatják Magyarországra.

A filippínó emberek rendkívül tisztelettudóak, precízek és alázatosak
A filippínó emberek rendkívül tisztelettudóak, precízek és alázatosak

Számos jogszabály rendelkezik arról, hogyan lehet itthon harmadik országbeli állampolgárokat foglalkoztatni, ezeknek mind meg kell felelni. Nagyon fontos például, hogy csak hiányszakmákra hozhatók be munkavállalók kölcsönzés formájában.

A magyarországi szabályokon túlmenően természetesen a Fülöp-szigeteki jogszabályi háttérnek is meg kell felelni. Egy minősített munkaerő-kölcsönző cég olyan jogászokkal dolgozik együtt, akik tökéletesen tisztában vannak az előírásokkal és azok betartásában segítik a cégeket.

Ezenkívül számos előírást be kell tartani. Ilyen például, hogy a magyarországi munkáltatónak garantálnia kell egy bizonyos minimum összeget, ami alatt tulajdonképpen nem hozható Magyarországra a munkavállaló. További két fontos tétel, hogy a szállást és a munkahelyre történő eljutást térítésmentesen kell biztosítani a munkavállaló részére. Nagyon fontos továbbá, hogy tilos a munkavállalónak közvetítési díjat felszámolni. A külföldi munkavállalók bérezéséről és adózásáról itt írtunk korábban.

Miért pont a Fülöp-szigetek?

A Fülöp-szigeteken kultúrája van a külföldi munkavégzésnek. Emellett abszolút motiválja őket, hogy külföldön és főként Európában dolgozhassanak, hiszen hazájukban kevés a munkalehetőség. A vallásukat tekintve hasonlóan a magyarok többségéhez, ők is keresztény vallásúak, ráadásul katolikusak. A szokásaikkal nagyon könnyen beilleszkednek a magyarok közé.

A Fülöp-szigeteki munkavállalók beutaztatása is a HR szolgáltató feladata
A Fülöp-szigeteki munkavállalók beutaztatása is a HR szolgáltató feladata

Legtöbbjük folyékonyan beszél angolul, hiszen már a középiskolától kezdve kötelező számukra a nyelvtanulás.  A jelentkezők nagy többsége rendelkezik középiskolai végzettséggel. De nem ritka az sem, hogy BSC, tehát főiskolai diplomával jelentkeznek gyártósori munkára. Fontosabb számukra az, hogy a családjukat tudják támogatni, mint a saját karrierjük. Előre utánanéznek, hova mennek dolgozni, csupa jó véleménnyel vannak az országról. Rendkívül erős bennük a szabálykövetés, amit számukra leírnak, akár munkaköri utasításban, akár a munkaszerződésükben, azokat tökéletesen betartják. A fluktuáció a körükben nagyon minimális, az egy százalékot sem éri el.

Közösségi emberek, életigenlő hozzáállással

Nagyon szociális népről van szó, szeretik a nagy közösségeket. Beszélgetnek, állandóan közösségben élik az életüket, együtt főznek és megosztják egymással mindenüket. A szállás nagyon fontos számukra és elvárják a vezeték nélküli internet kapcsolatot is. Ez teljesen érthető, hiszen nagyon családcentrikusak és telefonon keresztül, tehát Viberen, Messengeren, Facebookon tartják a kapcsolatot a családdal.

Mielőtt megérkeznek Magyarországra, egy egész napos orientáció keretében tájékoztatást kapnak arról az országról, ahová menni fognak. A kultúráról, a vallásról, az időjárásról, hogy milyen gyógyszereket hozzanak, hogyan öltözzenek, miket csomagoljanak stb.

Fülöp-szigeteki munkavállalókat csak munkaerő-kölcsönző cégen keresztül

A Fülöp-szigeteki munkaerő behozatala nem csak külön engedélyhez kötött, de nagyon sok ismeretet és tapasztalatot is igényel. Egy profi, minősített munkaerő-kölcsönző cég teljes egészében kezeli a folyamatot, erőforrásait erre összpontosítja, így a partnercégnek már csak a betanítással kell foglalkoznia.

Egy jó HR szolgáltató rendelkezik a szükséges kapcsolatrendszerrel (nagykövetség, kinti toborzó partnerek, hatóságok stb.), jogi- és diplomáciai tudással ahhoz, hogy törvényesen és gyorsított eljárással tudjon Magyarországra hozni pl. Fülöp-szigeteki munkavállalókat.

További tippeket a Fülöp-szigeteki munkaerő foglalkoztatásához ebben a cikkben olvashat.

Ha szeretne többet megtudni arról, hogy a Jobtain szolgáltatásai miként segíthetik az Ön vállalatát, vegye fel velünk a kapcsolatot és tervezzük meg együtt a cégéhez legjobban illeszkedő HR megoldást!

Üzleti kapcsolatfelvétel

Amennyiben az Ön vállalatának munkaerőre van szüksége, töltse ki űrlapunkat!

Ha állást keres, kattintson ide!