4 fontos, kiszervezhető HR feladat, amit bízzon profi munkaerőkölcsönző cégre

A legtöbb cégnél a HR munkatársak nagyon szerteágazó feladatokat végeznek. Adódhat azonban olyan helyzet, hogy a sok feladat a munka minőségét veszélyezteti. Máskor egyszerűen egy független HR partner széleskörű piaci ismeretét, gyakorlatát érdemes kamatoztatni egy-egy cél érdekében. Egy jó HR partner számos fontos feladatban támogatni tudja a vállalat HR osztályát, sőt bizonyos feladatokat teljes egészében átvállal. A munkaerőkölcsönző cégek bevonásával a vállalatok hatékonyabban tudnak működni és a HR erőforrásaikat hatékonyabban hasznosítani.

A toborzás és kiválasztás bátran rábízható egy profi HR partnerre
A toborzás és kiválasztás bátran rábízható egy profi HR partnerre

Egy jól működő toborzási stratégia kialakítása, a meglévő munkaerő megtartása, a lojalitás növelése és a HR kihívások megfelelő kezelése mind nagyon fontos és kiemelt HR feladat. Azonban ezek mindegyike olyan feladat, ami kiszervezhető munkaerőkölcsönző cégre, HR szolgáltatóra. A munkaerőkölcsönző cég szakértői továbbá tanácsokat nyújthatnak a munkaerőpiaci trendekről, a jogszabályokról és a HR gyakorlatokról.

1. Toborzás, kiválasztás, onboarding

Sokszor a cég saját HR osztályának nincs kapacitása az új munkaerő keresésével foglalkozni. Vannak ráadásul olyan speciális helyzetek – pl külföldi munkaerő-kölcsönzés, vagy egyszerre nagyobb létszámú felvétel – amikor mindenképpen javasolt külső segítséget kérni. A munkaerőkölcsönző cég segíthet a megfelelő munkavállalók megtalálásában és kiválasztásában. Ez magában foglalja a hirdetések közzétételét, az előszűrést, az interjúkat és a jelöltek bemutatását, betanítását. A toborzás egy többlépcsős folyamat és részletes tervezést igényel. Nem elég azonosítani a pozíciót, fel kell kutatni a potenciális munkavállalókat, felkelteni az érdeklődésüket. 

Akár hatékonyabb is lehet az onboarding, ha azt egy külső szakértő HR szolgáltató végzi
Akár hatékonyabb is lehet az onboarding, ha azt egy külső szakértő HR szolgáltató végzi

Egy HR szolgáltató a toborzás minden egyes lépésénél tudja támogatni az új munkavállalók megtalálásában a vállalatokat. Akár a toborzás teljes folyamatát végig kíséri, de arra is van lehetőség, hogy csak bizonyos fázisoknál veszi igénybe egy-egy munkáltató a HR szolgáltató munkáját.  Az önéletrajzok szűrése és a kiválasztás a toborzásnak egy nagyon elhúzódó pontja is lehet, amit egy külső partner támogatása segíthet lerövidíteni. Ha ez nem lehetséges, akkor is maximálisan támogatni tudja a cég HR szakembereit, így ők tudnak az egyéb feladataikra koncentrálni az akár több hónapig elhúzódó kiválasztás alatt. 

2. Munkaügyi adminisztráció, jogi változások követése

A HR szolgáltató, munkaerőkölcsönző cég a teljeskörű munkaügyi adminisztrációt átvállalja. Ide tartozik a munkaszerződések kezelése, a bérszámfejtés, az adatszolgáltatás, a levonások és befizetések, valamint minden, a munkaviszony lezárásával kapcsolatos teendő. Az összes HR-adminisztrációs feladat, például szabadságok kezelése, betegszabadságok nyilvántartása, munkaidő-nyilvántartás is kiszervezhető. A foglalkoztatási törvények betartása nem könnyű, hiszen a jogi környezet folyamatosan változik. A HR szolgáltatók munkájukból adódóan napi szinten követik a változásokat, így segítik a vállalatokat a törvények betartásában.

3. Munkavállalói elégedettség növelése, munkakörnyezet fejlesztése

Egy HR szolgáltató partner támogatni tudja a cég HR szakembereit és a vezetőséget abban, hogyan kommunikáljanak egy-egy adott szituációban az alkalmazottak. A nyílt, átlátható kommunikáció kulcsfontosságú. A munkavállalókkal rendszeresen beszélni kell a teljesítményükről, jutalmakról és motiválni kell őket. A teljesítményértékelési folyamatot is átadhatjuk egy külső szakértőnek. Ez segít objektív és hatékony értékeléseket készíteni. A HR partner segít olyan belső kommunikációs stratégiát kialakítani, mellyel kezelhetők a munkatársak közötti konfliktusok, a vállalati kultúra és filozófia pedig hatékonyan átadható a dolgozóknak. Egy profi HR partner emellett segít a képzések megszervezésében és a fejlesztésekben. Kiemelt előny, hogy mivel több céggel dolgozik együtt a jó gyakorlatokat és tapasztalatait tudja kamatoztatni a munkája során. A munkaerőkölcsönző cég továbbá folyamatosan figyel a kölcsönzött munkavállalók elégedettségére és segít a problémák megoldásában. Aktív szerepet vállal a munkaerő fejlesztésben tréningek és belső képzések szervezésével,teljesítményértékelési és motivációs rendszer kialakításával. 

A HR partner támogatja a munkakörnyezet és kultúra fejlesztését
A HR partner támogatja a munkakörnyezet és kultúra fejlesztését

4. Emlpoyer branding feladatok

Egy sikeres munkáltatói márkaépítéshez a HR, a marketing és a kommunikációs területek együttműködése, valamint a felső vezetés stratégiai támogatása szükséges. Az adatalapú döntések, hálózatkutatás és versenytársak elemzése mind hozzájárulnak a hatékony stratégia kialakításához. Egy HR szolgáltató partnernek ezeken a területekre széles rálátása van. Fontos, hogy a munkáltatói márkaígéret hiteles legyen, és a vállalat valóságos teljesítményét tükrözze, ebben segíthet a HR partner. Támogatásával vonzó, megkülönböztető és hiteles munkáltatói márkát alakíthat ki a vállalat. Egy profi HR szolgáltató segít abban, hogy kiemelt tehetségeket vonzzunk a céghez, illetve hosszú távon megtartsuk őket, miközben a meglévő munkavállalók elkötelezettségét is növeljük. Az employer branding stratégia kidolgozása és megvalósítása bátran rábízható egy HR partnerre. Ebbe beletartozik a munkavállalói élmény javítása, a tartalommarketing, a munkáltatói márkaépítés a közösségi médiában és a hatékonyság mérés is. 

Egy független HR szolgáltató megbízásával a HR osztály valódi szakértői támogatást kap
Egy független HR szolgáltató megbízásával a HR osztály valódi szakértői támogatást kap

Összességében az HR-feladatok kiszervezése lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy hatékonyan kezeljék az emberi erőforrásokkal kapcsolatos feladatokat, miközben a felső vezetés a stratégiai tervezésre összpontosíthat. Az HR-feladatok kiszervezésének további előnyei lehetnek a költségek csökkentése, a szakértői munka, skálázhatóság, az adminisztratív terhek csökkenése, a gyors reagálás és rugalmasság.

A HR-kiszervezés során a megbízható szolgáltató kiválasztása kulcsfontosságú! Amennyiben úgy érzi, munkája támogatásához szívesen igénybe venné HR szolgáltató segítségét, keressen minket elérhetőségeinken. Jobtain, a munkaerős megoldás!

Üzleti kapcsolatfelvétel

Amennyiben az Ön vállalatának munkaerőre van szüksége, töltse ki űrlapunkat!

Ha állást keres, kattintson ide!