Családbarát munkahely – Így lehet sikeres a kisgyermekes anyák foglalkoztatása

Munkáltatói oldalról a kisgyermekes anyák foglalkoztatása több téren is kihívást jelent. Az anyák munkavállalói szerepköre lényegesen átalakul a szülési szabadság alatt. Ezt követően a visszatérésük a munka világába sok szempontból nehezített, különösen a fizikai, kékgalléros, többműszakos pozíciókban. A cégeknek munkakörtől függetlenül számolniuk kell a kisgyermekes anyák foglalkoztatása során azzal, hogy az édesanya a magánéletében is kulcsszerepet tölt be. A gyermekeiről való gondoskodás miatt többször kerül olyan élethelyzetbe, ami munkáltatói oldalról is nagyobb rugalmasságot kíván. A családbarát munkahely megteremtése azonban mindkét fél számára rendkívüli előnyökkel bír.

A kisgyermekes anyák foglalkoztatása munkáltatói és munkavállalói oldalról is kihívás
Kisgyermekes anyák foglalkoztatása

Visszatérés a munkába GYED és a GYES után

A szülési szabadság után igényelhető a Gyermekgondozási Díj (GYED), amely a gyermek 2 éves koráig, ikrek esetén 3 éves koráig jár. A GYED összege a minimálbér kétszeresének 70%-a, de legfeljebb a szülő naptári napi jövedelmének 70%-a. Ezen kívül létezik még a Gyermekgondozást Segítő Ellátás (GYET), amely azoknak a szülőknek jár, akik nem állnak munkaviszonyban, és otthon nevelik gyermeküket. A GYET összege a minimálbér 70%-a. A támogatások igénybevételéhez bizonyos feltételeknek kell megfelelni, például a CSED esetében szükséges a 180 nap folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. A pontos részletek és feltételek a Magyar Államkincstár weboldalán megtalálhatók.

A kormány lehetőséget biztosít arra, hogy gyermeknevelés mellett is tudjanak munkát vállalni a kisgyermeket nevelő édesanyák, miközben a GYED-et is megkapják. A GYED-et igénybe vevő személyek időkorlátozás nélkül végezhetnek pénzkereső tevékenységet, amely a munkáltatók számára is egy fontos lehetőség a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatása során. Így a szülési szabadságot követően sok édesanya előbb visszatér a munkaerőpiacra, amely a cégek számára biztosítja, hogy az adott munkakörben kevesebb időre kell pótolni a szülési szabadságot töltő édesanyát. Az aktuális jogszabályokat és lehetőségeket fontos alaposan áttekinteni. A GYED mellett a GYES alatt is lehetőség van keresőtevékenység folytatására, korlátozás nélkül.

A rugalmas munkaidő és a távmunka a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában kulcsfontosságú
Rugalmas munkaidő és távmunka

Családbarát munkahely: mindkét fél csak profitálhat

A családbarát munkahely olyan munkakörnyezetet jelent, ahol a munkaadók elismerik és támogatják a munkavállalók családi kötelezettségeit, és lehetőséget biztosítanak a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére. Ennek alapelemei általában a rugalmas munkaidő, a részmunkaidős foglalkoztatás, a távmunka lehetőség biztosítása. Továbbá a kibővített szülői szabadságok és minden olyan kezdeményezés, amely abban támogatja az anyákat, hogy egyaránt helyt tudjanak állni a munkában és a családi életben is. Mindezt úgy, hogy ne érezzék azt egyik oldalon sem, hogy nem végzik maximálisan a feladataikat. Vagy munkáltatói oldalról azt, hogy nincsenek megbecsülve és nem tekintik őket teljes értékű munkaerőnek. A családbarát munkahely megteremtését célzó kezdeményezések nemcsak az anyák, hanem az apák számára is előnyösek és hozzájárulnak egy sokszínű munkahelyi kultúra kialakításához. A családbarát munkahelyek további ismérve, hogy minden dolgozó számára lehetővé teszi a szakmai előrehaladást anélkül, hogy az a családi élet rovására menne.

Munka-magánélet egyensúlya: megoldás lehet a részmunkaidős vagy a rugalmas foglalkoztatás

A munka-magánélet egyensúlyának biztosítása egyre inkább fókuszba kerül munkáltatói oldalról. Megteremtésével csökkenthető a fluktuáció, melynek a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben kiemelt fontossága van. Emellett a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában és a családbarát munkahely megteremtésében is az egyik fókuszterület kell, hogy legyen a munka-magánélet egyensúly biztosítása.

Magyarországon „Családbarát Munkahely” hivatalos minősítést kaphatnak a cégek
Családbarát Munkahely

A munkáltatók nem hagyhatják figyelmen kívül a kisgyermekes anyák foglalkoztatása során az anyák megváltozott élethelyzetét. Azokban a pozíciókban, ahol lehetőség van rugalmas munkaidőre vagy részmunkaidős foglalkoztatásra az anyák általában szívesebben állnak munkába és jobban is teljesítenek. A rugalmas munkaidő és a részmunkaidős foglalkoztatás révén az anyák könnyebben össze tudják hangolni a munkavégzést a családi feladatokkal. Kutatások is kimutatták, hogy a kisgyermekes anyák hatékonyabban dolgoznak a rendelkezésükre álló idő alatt, hiszen tudatában vannak annak, hogy a maradék időt más kötelezettségeiknek kell szentelniük. A munka és a magánélet közötti egyensúly tovább erősíthető a távmunka és a home-office lehetőségeivel azon pozíciók esetében, ahol ez megvalósítható.

A szülői szabadság rendszerének átalakítása is családbarát munkahelyet eredményez

A munkaadók számára gyakran azért jelent kihívást a kisgyermekes anyák alkalmazása, mert a gyerekek betegsége idején vagy az iskolai szünetek alatt az anyák nagyobb terhelés alatt állnak és többször kényszerülnek szabadságra. A munka és a családi élet közötti egyensúly megteremtése magában foglalhatja azt is, hogy a munkaadók bővítik a szülői szabadságokat és a gyermekgondozási lehetőségeket, így segítve a dolgozókat abban, hogy több időt szenteljenek családjukra. Különösen azokban a helyzetekben, amikor a gyerekek felügyelete máshogy nem megoldható. A szülői szabadság rendszerének reformja jelentősen hozzájárulhat a jelenlegi helyzet javításához és egy családbarát munkahely megteremtéséhez. Továbbá a bővített, rugalmas szülői szabadság rendszere motiválhatja az anyákat, hogy hamarabb térjenek vissza a munka világába, akárcsak a többi bemutatott családbarát munkahely biztosítását célzó intézkedés.

Családbarát Munkahely cím: a kormány elismeri a cégek intézkedéseit

Magyarországon – akárcsak a többi országban – a családbarát munkahelyek olyan intézkedéseket és szolgáltatásokat kínálnak, amelyek elősegítik a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését. Ezek közé tartozik a rugalmas munkaidő, a részmunkaidős foglalkoztatás, a távmunka lehetősége vagy a gyermekgondozási támogatások és a családi rendezvények szervezése. Magyarországon Családokért Felelős Államtitkárság a családbarát intézkedések és fejlesztések elismeréseként 14 évvel ezelőtt megalapította a „Családbarát Munkahely” pályázatot és címet. A meghirdetett pályázatra évente olyan kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési-, valamint egyházi szervek jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért. 2024-re már 607 munkáltató viselheti hivatalosan is ezt a minősítést. A díj rangját jelzi, hogy sok pályázó a minősítéssel elnyerhető anyagi támogatásra már nem is tartott igény. Csupán a Családbarát Munkahely elismerő minősítést szerették volna hivatalosan is viselni. Ezek a vállalkozások, szervezetek a családbarát intézkedéseket önerőből finanszírozták már korábban. A családbarát intézkedések nemcsak a kisgyermekes anyák és családjaik számára nyújtanak előnyöket. Kiemelten hozzájárulnak a munkaerő-piaci részvétel növeléséhez, különösen a nők körében, és elősegíthetik a gazdasági növekedést is. A családbarát munkahelyek elengedhetetlen szerepet játszanak a társadalmi és gazdasági fejlődésben.

A Jobtain a kihívásokra reagálva hozta létre az “Anya dolgozik!” projektjét. Célunk egy anyukákra specializálódott munkaerő-kölcsönzési és közvetítési szolgáltatás felépítése, hosszú távon képzéssel, fejlesztéssel és coachinggal kiegészülve. Ennek megvalósításához azonban elengedhetetlen – ahogy a kutatásunkból is kiderült -, hogy a cégek is optimalizálják a munkafeltételeiket, és rugalmas munkaidővel, személyre szabott munkarenddel, változatos műszakbeosztással, a munka-magánélet egyensúly biztosításával stb. segítsék a munkavállalást.

Üzleti kapcsolatfelvétel

Amennyiben az Ön vállalatának munkaerőre van szüksége, töltse ki űrlapunkat!

Ha állást keres, kattintson ide!