Munkát váltanál? Ezekben a megyékben találod a legtöbb álláslehetőséget

A munkahelyváltás gondolata a jelenlegi gazdasági helyzetben egyre többször foglalkoztat mindenkit. Különösen akkor, ha hasonló munkakörben magasabb fizetés is elérhető. A munkahelyváltást azonban gyakran befolyásolják rajtunk kívül álló körülmények: például a munkahely és az otthonunk közötti távolság, vagy olyan élethelyzet, ami megnehezíti a váltást. Sok cég azonban már ezekre a problémákra is megoldást kínál. Így, ha mégis munkát váltanál, mutatjuk a friss lehetőségeket!

A munkahelyváltás történhet kényszerből – elbocsátás, költözés miatt, illetve saját elhatározásból – jobb lehetőségek, jobb fizetés, szakmai elismerés reményében. Természetes, hogy a munkahelyváltást mindig kíséri valamilyen szintű stressz, pozitív és negatív értelemben egyaránt.

Ha megvan az elhatározás a munkahelyváltásra, az új állás megtalálása akár hosszabb időt is igénybe vehet, feltéve, ha nem egy rögtön kínálkozó lehetőség miatt történik váltás. Az elhúzódó álláskeresés negatívan hat az életminőségre, de bizonyos szempontok figyelembevételével könnyebben átvészelhető ez az időszak.

Évek óta több száz raktáros állás betöltetlen itthon
Évek óta több száz raktáros állás betöltetlen itthon

Milyen munkakörökben találhatsz azonnal munkát?

Vannak olyan munkakörök és iparágak, amelyekben folyamatos a munkaerőhiány itthon. Raktáros állás, operátor állás, a minőségbiztosítás és minőségügy területén mérnök állás és természetesen a kereskedelem és értékesítés területén – itt több részmunkaidős állás is van -, valamint az IT szektorban is több nyitott pozíció várja a jelentkezőket.

Hegesztőket, CNC-seket, a logisztika területére targoncásokat, nehézgépkezelőket is folyamatosan keresnek. Nemcsak a szellemi, a fizikai pozíciók között is található jól fizető állás, ide sorolható például a targoncás állás. Bizonyos régiókban ez a hiány hatványozottan megjelenik, így itt garantáltan kap munkát, aki ezeken a területeken szeretne elhelyezkedni.

Azonnali munkalehetőségek megyénként

Szakmunkásokat országos szinten közel 6000 pozícióra keresnek. Bolti eladóból, pénztárosból és vendéglátó ipari dolgozóból kimagasló a hiány jelenleg. Országosan közel 1000 nyitott szakács pozícióból válogathat, akinek megvan a megfelelő végzettsége a munkakör betöltéséhez. Pest, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében keresik a legtöbb szakmunkást.

A legnagyobb hiány felszolgálóból van szinte minden megyében
A legnagyobb hiány felszolgálóból van szinte minden megyében

Bács-Kiskun megyében is egyértelműen érzékelhető az országos tendencia a hiányszakmák területén. Nehézgépkezelő, csomagoló, targoncás és operátor munkakörökbe is keresnek munkatársakat azonnali kezdéssel hosszú távra. A legtöbb pozíció tapasztalat és szakmai végzettség nélkül is betölthető, kivéve a targoncavezető és a nehézgépkezelő. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tasson is várják a jelentkezőket, ahol céges busz is biztosított a munkába jutáshoz.

Targoncavezetőből Heves megyében is hiány van, szakmai tapasztalat nélkül pedig betanított munkával kézi anyagmozgató pozícióra is jelentkezhet, aki azonnal állást keres. Utóbbi nyolc általános iskolai végzettséggel már betölthető. A feladatok közé tartozik többek között a késztermékek rakodása, autógumik pakolása futószalagra ill. futószalagról, részvétel a kiszállítási folyamatban, kézi anyagmozgatás és a göngyöleg (üres tartók) kezelése. Céges busz itt is biztosított, illetve a hosszú távú munkavégzés is.

Raktárkezelő, összeszerelő, hegesztő munkákból Jász-Nagykun-Szolnok megyében sincs hiány. A hegesztő és raktárkezelő pozíció betöltéséhez szükséges szakmai végzettség, az összeszerelő munka viszont betanított munka, így szakma és tapasztalat nélkül is jelentkezhet rá bárki.

A logisztika területén több pozícióban is lehetséges azonnali munkakezdés
A logisztika területén több pozícióban is lehetséges azonnali munkakezdés

Állások munkaerőkölcsönző cégeken keresztül

Munkát vállalni munkaerőkölcsönző cégeken keresztül is lehetséges. A munkaerőkölcsönzők munkaerőt toboroznak azoknak a cégeknek, akik együttműködést kötnek velük. Támogatják a cégeket a kiválasztásban, és további folyamatokban is a munkaviszony létesítésével, megszüntetésével, a bérszámfejtéssel, adóelőlegekkel, járulékok befizetésével, az állomány kezelésével, szállásolástatásával kapcsolatban. Rendszerint meghatározott időre közvetítik ki a munkavállalókat és a dolgozók nem kerülnek a cég állományába.  A munkaerőkölcsönző cégek a saját állományukba veszik fel a munkavállalókat, és valóban „kölcsön adják” a cégeknek őket. A munkát a dolgozók a kölcsönvevő cégnél végzik, a munkaidő meghatározása, a beosztás, a munka ellenőrzése, a szakmai irányítás az ő feladatuk.

Csalódtál a korábbi munkahelyedben? Mindent megígértek, közben pedig bejelentés nélkül dolgoztattak?

Nálunk ilyen nem fordulhat elő! Törvényesen működő, megbízható cégekkel dolgozunk. Minden munkavállalónk be van jelentve, és szerződés szerint, időben megkapja a neki járó bért és juttatásokat. Sőt, ha fizetéselőlegre vagy szállásra van szükséged, abban is szívesen segítünk!

Épp állást keresel vagy jobb munkára vágysz?

Regisztrálj ingyenesen állásajánlatainkra és segítünk megtalálni a Neked való munkát!

Regisztrálj állásajánlatainkra!