Vezesd programjaidat Google Naptárban, tanuld meg a Jobtain munkaerő-kölcsönzővel a használatát

A határidők fontosak, de hogyan jegyezzünk meg mindent könnyedén?

A Jobtain munkaerővel megtanulhatod a Google Naptár használatát

Már számos területen megismerted a Google szolgáltatásainak előnyét. Tudod használni adataid tárolására a Google Drive-ot, el tudsz készíteni egy Önéletrajzot a Dokumentumokban, tudod vezetni a havi kiadásaiadat a Táblázatban. Most pedig megtanítjuk a Google Naptár használatát, hogy ne felejtkezz el a megbeszélt állásinterjúkról sem, nehogy emiatt egy remek, jól fizető munkalehetőséget bukj el. Mi, a Jobtain munkatársai is a Google Naptárban vezetjük az állásinterjúk időpontjait, hiszen az összes partnerünk összes időpontját nem tudnánk másképpen észben tartani. Lássuk, milyen lehetőségeid vannak, ha a Google Naptárat használod.

Hogyan használd a Google Naptárat?

Megesik, hogy ha az embernek sok különféle munkahelyi és magánéleti programot kell észben tartania elfelejt ezt vagy azt. A Google ezért  létrehozott egy Naptár alkalmazást. Ha itt vezeted a programjaidat, a rendszer értesítést küld az eseményekről, amin meg kell jelenned, így nem kell minden észben tartanod.

 A Google naptár használata egyszerűen

A Google naptár elérhető a gmail-ből és a Drive-ból is, a jobb oldalon található Naptár jelre kattintva nyithatod meg. Miután a naptár a képernyő jobb oldalán megnyílt, a képernyő jobb felső részén található x melleti Négyzetből kijövő nyílra kattintva új ablakban nyithatod meg a naptárt a kényelmesebb használatért, ezt látod fent is.

 

Program létrehozása

A + Létrehozásra kattintva új eseményt adhatsz meg a naptárban. Kattints egyből a további beállításokra, mert ott fogod tudni beállítani, hogy mikor emlékeztessen Téged a program. A cím felvitele részhez beírhatod az eseményt, pl. Állásinterjú. Az óra mellett beállíthatod a dátumot, és az időpontot, mikorra kell elmenned az interjúra. A hely mezőbe beírhatod, hogy hova is kell menj. A harang embléma melletti részen tudod beállítani, hogy a program mikor emlékeztessen Téged, hogy ez az esemény lesz. 

Az időpont alatt új értesítési időpontot is fel tudsz venni, hogy az esemény előtt mennyivel emlékeztessen a program. Így kérheted, hogy akár egy héttel, két nappal, egy nappal és egy órával előtte is jelezze, hogy menned kell az állásinterjúra. Így kellően fel tudsz készülni rá, biztosan nem megy ki a fejedből. A leírás részben megadhatod információkat, amit még szeretnénk tudni, mielőtt a helyszínre érkezünk.

Így használd a Google naptárat

Például ide írhatjuk be, hogy “Három műszakos targoncás állás Szolnokon”, így amikor az értesítést megkapod, egyből tudod, hogy hova is kell az állásinterjúra menni. Végül pedig az oldal tetején a Mentés gombra kattintva fel is vetted az eseményt a naptáradba, ami ezután a megadott időkben majd emlékeztet!

 

Próbáld ki Te is!

Nincs többet elfelejtett program! Ha kérdésed van írd meg Nekünk hozzászólásban, és megválaszoljuk Neked, hogy biztosan tudd használni a programot! Ha még eddig nem hallottál a Google lehetőségeiről, akkor olvasd el a többi bejegyzéseinket is!

Tanulj velünk