Jobtain információ

3+1 érdekesség a Jobtain-ről

Azt bárki elolvashatja honlapunkon, hogy a Jobtain munkaerő-kölcsönző már közel 15 éve nyújt álláslehetőséget a dolgozni akaróknak. Ahogy azt is, hogy weboldalunkon rengeteg álláslehetőség található országszerte. De ebben a bejegyzésben most nem azokat az információkat akarjuk elismételni, amik egyébként is könnyen megtudhattok rólunk. Ehelyett összeszedtünk néhány (egész pontosan 3 + 1 bónusz) érdekességet, amit még sosem osztottunk meg korábban, így nagy valószínűséggel Te sem hallottál még ezekről. Ha felkeltettük kíváncsiságodat, olvass tovább!

Mit jelent a Jobtain neve?

Jobtain információ

Talán benned is felmerült már, hogy mégis mit jelent, honnan jött a cégünk neve. Nem is beszélve a kiejtésről. Működésünk kezdete óta meglepő (és nem tagadjuk, sokszor szórakoztató) próbálkozásokkal szembesültünk előbbire és utóbbira vonatkozóan is. Tegyük akkor most rendbe!

A Jobtain két angol eredetű szót olvaszt magába. Két olyan szót, melyek jól tükrözik munkásságunkat. Az első a Job [ejtsd: dzsob], ami elsősorban azt jelenti, hogy “állás, munka”. Mivel mi egy munkaerő-kölcsönző cég vagyunk, ezért gondolom Te is megérted, hogy ez a kifejezés miért került a nevünkbe.

A másik szavunkra egy kicsit bonyolultabb rájönni, de ha eláruljuk, akkor biztos mosolyogva állapítod majd meg Te is, milyen trükkös a nevünk. Ez a szó ugyanis nem más, mint az Obtain [ejtsd: obtén], aminek jelentése “szerez, előteremt”.

Ha a fenti két szót összeolvassuk, akkor kapjuk a Jobtain szómozaikot, ami lényegében arra világít rá, hogy a mi feladatunk munkát szerezni a dolgozni vágyó embereknek. Ha hangosan szeretnéd kimondani, akkor pedig a két angol szó saját kiejtését (dzsob és obtén) kell összemosni: [dzsobtén].

Ugye milyen találó? Olvass tovább még több érdekességért!

Nem kell önéletrajzot beküldeni? Hogy-hogy?

Munka önéletrajz nélkül

Ha körbenéztél már valaha álláslehetőségeink között, biztosan Te is észrevetted, hogy mindössze egy öt mezőből álló űrlapot kell kitöltened a jelentkezéshez. De hova kell csatolni az önéletrajzot? Nos, itt a lényeg: sehova! Mi ugyanis nem kérünk önéletrajzot az álláshirdetéseinkre való jelentkezéshez. Ennek több oka is van.

Első ok

Legelőször is, mi nem hiszünk benne, hogy egy darab papír alapján el lehet dönteni egy dolgozni vágyóról, hogy alkalmas-e az adott pozícióra vagy sem. Amit feltétlenül tudnunk kell, azt ebben az öt mezőben megkérdezzük. De az öt mezőből három így is csupán arra szolgál, hogy fel tudjuk majd Veled venni a kapcsolatot. Mert mi a beszélgetésben hiszünk, a személyes kapcsolatteremtésben. Felhívunk, elmondod, hogy mit keresel, mik az igényeid leendő munkáddal kapcsolatban. Mi pedig széleskörű lehetőségeink közül el kezdjük felajánlani azokat, amik lakhelyed, tudásod és igényeid alapján a legmegfelelőbbek számodra. Tudjuk, hogy egy önéletrajz megírása sok időt visz el, nem beszélve a felesleges stresszről.

Második ok

Egy másik oka, hogy nem kérünk önéletrajzot, az, hogy tudjuk milyen nehéz elkészíteni. Tartalmi szempontból is, de főleg technikailag, hiszen nem mindenki tudja profi szinten kezelni a szövegszerkesztőket. (Sőt, megnyugtatunk, hogy többen kezelik nehezen a szövegszerkesztőt, mint amennyien jól, de ebben is tudunk segíteni neked, hogy könnyebben kezeld a szövegszerkesztőt!). Elég stresszt jelent maga a munkakeresés is. Miért kínoznánk jelentkezőinket azzal, hogy önéletrajzot, motivációs levelet, életrajzi regényt, bakancslistát stb. kérjünk. Csak ahhoz, hogy egyáltalán jelentkezni tudjon.

Harmadik ok

A Mellette - Ellene listánkon szintén az Ellene oszlopot gyarapítja az a tény is, hogy 2018. május 25-e óta az Európai Unió szigorúan szabályozza a személyes adatok kezelését. Tudjuk, hogy ez most nagyon nyersen hangzott, de csupán arról van szó, hogy jogod van pontosan tudni, hogy ki, mikor és hogyan kapta meg valamely személyes adatodat (pl. név, cím, telefonszám, email cím stb.), mit csinál vele, kinek adja tovább. Minden olyan cég, aki emberek adatait kezeli, erről pontosan nyilatkoznia kell. Mi több! Nem is kérhetnek be olyan adatokat, amik nem feltétlenül szükségesek a szolgáltatásuk elvégzéséhez (például ha egy internetes vásárláshoz elkérnék a vércsoportod). Egy önéletrajzban is sok olyat leírnak az emberek (pl. hobbik), amikre nincs feltétlenül szükség egy jelentkezéskor. Persze mondhatnád, hogy ezekből az információkból kapunk képet a személyiségedről, de csak a fentieket tudnánk válaszolni: egy telefonbeszélgetésből inkább megismerünk Téged, mint egy darab papírból.

Ez még nem minden, olvasd tovább a cikket!

Jobtain: A kiválasztott

Bisnode tanúsítvány Magyarország

Ez akár egy menő filmcím is lehetne, de ez egy teljesen valóságos állítás. Létezik ugyanis egy Bisnode elnevezésű cégminősítés, ami az európai vállalatokat igen alaposan megvizsgálja. Megnézi például a cégek pénzügyi hátterét, összehasonlítják más megbízható európai cégekkel, hogy kiderítsék, mennyire vagyunk megbízhatóak az ügyfeleink, vagyis munkavállalóink és partnereink, szemszögéből. Nagyon szigorúak a szabályok, ezért ha egy cégnek tanúsítványt adnak, az hatalmas elismerés annak a vállalkozásnak. A számok is magukért beszélnek, hiszen a cégek 9,37%-a rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal, vagyis 100 cégből kevesebb mint 10 felel meg a Bisnode elvárásainak.

A fentiek alapján Te is biztosan megérted tehát, ha büszkék vagyunk arra, hogy ezen kevés kiválasztott cég, vagyis a kiválasztottak, között lehetünk. És nem csak a 9,37%-ba sikerült bekerülnünk, hanem egy még ennél is kisebb csoportba, mivel a Bisnode tanúsítványa alapján a Jobtain a legmegbízhatóbb cégek közé tartozik Magyarországon!

Látod, eggyel több ok, hogy rajtunk keresztül vállalj munkát! Nézz szét most álláslehetőségeink között, vagy olvass rólunk további érdekességeket!

+1: A nagy számok törvénye

Jobtain munkaerő-kölcsönző számok

A matektól legtöbbünknél előjön a fejfájás, de mi számokban erősek vagyunk. No, nem azért mert a Jobtain munkaerő-kölcsönzőnél csupa matekzseni dolgozik, de olyan számokat tudunk említeni a tavalyi évünkből, amiktől Neked is biztos leesik az állad! Nézzünk egy párat:

A 2018-as évben a Jobtain weboldalát 130 293 látogató nézte meg. Ha ezt a sort olvasod, akkor az idei évre vonatkozó látogatók számának már Te is részese lettél (amit nagyon köszönünk)!

Ügyfélszolgálatos munkatársainknál rengeteg jelentkezővel, érdeklődővel beszélnek nap mint nap, telefonon és Facebook-on egyaránt. Olyannyira, hogy csak az elmúlt fél évben lelkes kollégáink több mint 41955 percet beszéltek veletek. Igen, annyit! Ez több, mint amennyien egész Cegléden vagy  Salgótarjánban laknak.

Koordinátor munkatársaink elhivatottságát bizonyítja, hogy 2018-ban csaknem 55000 kilométert tettek meg havonta autóval. Erre a sok utazásra azért volt szükség, mert mi a munkavállalói papírok teljes ügyintézését vállaljuk, ráadásul a koordinátorok sokszor mennek vidéki tájékoztatókra, vagy viszik a jelentkezőket az interjúkra. Hiszen nálunk a dolgozni vágyók az elsők!

Reméljük tetszett bejegyzésünk, a jövőben is kövesd legújabb blog bejegyzéseinket, hiszen még rengeteg hasonló izgalmas olvasnivaló és információ van a tarsolyunkban!

Kövesd Facebook oldalunkat!

Facebook Pagelike Widget

[instagram-feed]

Érdekességek

3 hozzászólás “3+1 érdekesség a Jobtain-ről” témában

  1. Pingback: Új karrier a Jobtain segítségével - Info-Média

  2. bakos judit ekkor: Válasz

    A legjobbak és a legkedvessebbek-mi vajdaságiak vagyunk,de az ö segitségükkel dolgoztunk Sárváron a Flexben

    1. Jobtain Ügyfélszolgálat ekkor: Válasz

      Kedves Judit! Köszönjük a kedves szavakat. Örülünk, hogy tudtunk segíteni. Továbbra is rendelkezésre állunk szükség esetén. Üdvözlettel: A Jobtain csapata

Vélemény, hozzászólás?