Céges buszjárat vagy szállás?

 

Milyen előnyei és hátrányai vannak a céges busszal történő munkába járásnak és a szállásoltatásnak? A Jobtain keretében dolgozó munkavállalók számos esetben járnak céges buszjáratokkal dolgozni vagy vesznek igénybe céges szállást, így a következőkben ennek a kérdéskörnek járunk utána.

A munkaadó által szervezett buszjáratok rugalmasabbak, mint a menetrend szerinti járatok, a munkavégzés helyszínére viszik közvetlenül a dolgozót és kevesebb az üresjárat, hiszen igyekeznek a buszok érkezési idejét úgy időzíteni, hogy minél kevesebbet kelljen várni a munkakezdésig. Ráadásul gyorsabbak is, hiszen csak célzottan és adott helyeken állnak meg, kevesebb kitérővel, mint a menetrend szerinti társaik. 

A buszokért legtöbb esetben a munkavállalónak fizetnie sem kell és munkatársai körében utazhat, mely elősegítheti a jobb munkahelyi kapcsolatok kialakítását is. Természetesen a céges buszokon is érhetnek negatív meglepetések, legyen szó akár nem megfelelő a hőmérsékletről vagy túl zajos útitársakról, ilyenkor mindig érdemes ezt bejelenteni az illetékes személynek, hiszen a munkaadónak is fontos, hogy megfelelő körülményeket biztosítson dolgozóinak.

A szállásoltatás legtöbbször akkor jellemző, ha a munkavállaló jóval messzebbről jár dolgozni, vagy – ha erre van lehetősége – nem szeretné szabadideje meghatározó részét utazással tölteni. A szállások esetében nagyon fontos a szállás minősége, hiszen a dolgozó is szívesebben tölti szabadidejét kulturált, tiszta és csendes környezetben.  Sajnos sok esetben ezek a feltételek nem teljesülnek, de a Jobtain mindig különösen figyel arra, hogy kis létszámú, apartman szerű, rendezett lakhatást biztosítson ezzel is garantálva, hogy a munkavállaló jól érezze magát és pihenten mehessen munkába. A szállás adta kényelmet és a megspórolható időt sokszor felülírja viszont az, hogy a munkavállalók inkább szeretteik, családjuk körében szeretnének minél több időt tölteni, így bevállalják az akár jóval hosszabb utazást is.

Látható tehát, hogy mindkét formának megvannak az előnyei és hátrányai melyeket mérlegelni kell, hiszen fontos, hogy a munkába járási idő és a munkán kívüli szabadidő is a lehető legkellemesebben teljen a munkavállaló számára.

Hasznos információk

6 hozzászólás “Céges buszjárat vagy szállás?” témában

  1. Pingback: Állások széles választéka plusz szolgáltatásokkal kiegészülve – Sellők és rinocéroszok

  2. Pingback: Ingyenes utazási segítség munkába járáshoz — MaiKor

  3. Pingback: Az autó alternatívája munkába járáshoz - Novoq.hu

  4. Pingback: Jobtain, társ az álláskeresésben • WebEnter

Vélemény, hozzászólás?