Ismerj meg minket! - Jobtain sikersztori Székesfehérvár

Ismerj meg minket! – Czékus Róza, székesfehérvári HR koordinátorunk

Ismerj meg minket! - Jobtain sikersztori, Székesfehérvár

Itt, a Jobtain munkaerő-kölcsönzőnél azért dolgozunk, hogy megtaláljuk számodra a legjobb munkát. Célunk, hogy egy jó csapatban, hosszú távon, biztonságot nyújtó munkahelyen dolgozhass. Fontos számunkra, hogy megismerjünk és segítsünk Neked könnyebben elboldogulni a munkakeresés világában.

Ismerd meg Czékus Rózát (C.R.), aki a Jobtain Kft. székesfehérvári irodájában tölt be HR koordinátori pozíciót. Ő fog mesélni arról, hogyan került a céghez, mit szeret legjobban a munkájában és mit élt meg sikerként az itt töltött évek alatt. Ismerj meg minket jobban Róza interjúján keresztül!

Mióta dolgozol a Jobtainnél és hogy kerültél a céghez?

C.R.: Most lesz két éve, hogy a Jobtain Kft-nél dolgozom. Korábban is dolgoztam hasonló pozícióban, így már volt tapasztalatom. Egy ismerősön keresztül, ajánlás révén találtunk egymásra a céggel.

Magába a munkaerő-kölcsönzés világába körülbelül 15 éve csöppentem. Kezdetben bérszámolóként, majd az egyik helyen, egy átszervezésnek köszönhetően kerültem HR koordinátori pozícióba. Így már több mint 10 éves múltam van ezen a területen.

Mik a feladataid HR koordinátorként?

Kövesd Facebook oldalunkat!

Facebook Pagelike Widget

KIEMELT MUNKALEHETŐSÉGEK

C.R.: Az én feladatom tartani a kapcsolatot a munkavállaló, a partner cég és a Jobtain Kft. között. Attól a perctől kezdve, hogy egy cég munkaerőt igényel tőlünk, addig a percig, míg az adott munkavállaló le nem számol és ki nem postázzuk a kilépő papírjait. Feladataim röviden: toborzás, előszűrés, felvétel, a dolgozó támogatás a munkaviszony alatt és kiléptetés. Nagyon sokszor utána is megmarad a kapcsolat a munkavállalóval. A régi dolgozóink általában elégedettek velünk és a későbbiekben is megkeresnek, hogy tudok-e másik lehetőséget.

Ismerj meg minket! - Jobtain sikersztori

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

C.R.: Talán az emberekkel való kapcsolattartást és foglalkozást. Néha át is esem picit a ló túloldalára, olyan szempontból, hogy elsősorban a dolgozók érdekeit nézem, pedig az a feladatom, hogy megtaláljam az egyensúlyt a munkavállalónk, a partnercég és a Jobtain érdekei között.

Volt olyan munkavállaló, aki, vagy akinek a története nagyon emlékezetes számodra?

C.R.: Amikor a Jobtain Kft-hez kerültem már folyt a toborzás az egyik partner cég számára, aki hozzám tartozott. Többek között erdélyi származású munkavállalókat vettünk fel. Volt egy család – házaspár és a fiuk – akik már sajnos nem dolgoznak nálunk, de a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Talán azért is, mert ők voltak az elsők, akik nálam kezdtek, ők állnak hozzám az egyik legközelebb.

Volt olyan eset is, amikor azonos szálláshelyen tartózkodó dolgozók nagyon nem jöttek ki egymással, így mind a két fél hozzám fordult, hogy oldjuk meg a problémát. Körülbelül két hónapos keresgélés után sikerült másik szállást találnom mind a két párnak. Ezt sikerélménynek könyveltem el, mert minden fél elégedett volt, olyannyira, hogy az egyik páros még mindig ott lakik. Azóta már saját maguk bérlik a lakást.

Sajnos most, a korona vírus miatt, az egyik partnerünknek el kellett küldenie a dolgozóinkat, akik többsége erdélyi származású volt. Akkor már kezdték lezárni a határokat így nem volt egyszerű megszervezni a hazautazásukat, de szerencsére sikerült. Én intéztem a belföldi részt, míg egyik kolléganőm a külföldi fuvarozást oldotta meg. Ott voltam reggel a busz indulásakor és szó szerint könnyeztünk. Megható volt látni azt a hálát, amit ezek az emberek közvetítettek felénk, amiért sikerült megszerveznünk a hazajutásukat. Többek között ez is egy maradandó élmény számomra.

 

Mik a céljaid a Jobtain-nél, illetve mi az, amiben szeretnél fejlődni a munkáddal kapcsolatban?

C.R.: Örökös cél, hogy Székesfehérváron és környékén bővüljön a partnerek száma. Nem könnyű feladat, mert a környék szinte fel van osztva a városban működő munkaerő-kölcsönzők között. Állandó partneri kapcsolatok alakultak ki.

Több céget is megkerestünk telefonon, e-mailben. Volt olyan, ahol már sikerült bemutatkoznunk. A mostani vírushelyzet megszűnését követően még nem tudni hogyan alakulnak a dolgok. Bízunk benne, hogy egyre több partnerrel sikerül kapcsolatot kiépítenünk és így egyre több lehetőséget tudunk majd kínálni a dolgozni vágyóknak. Tapasztalataim alapján a partnerektől és a munkavállalóktól is jó visszajelzéseket kapunk. Pozitív a megítélésünk.

Szeretem csinálni és szeretném továbbra is így folytatni. Igaz, hogy hamarosan összejön a 40 éves munkaviszonyom, de nyugdíj mellett is ugyanúgy szeretném folytatni, mégpedig itt a Jobtain-nél.

Sikersztorik

2 hozzászólás “Ismerj meg minket! – Czékus Róza, székesfehérvári HR koordinátorunk” témában

  1. Soltész Ágnes ekkor: Válasz

    Ha lenne Fehérvárról is busszal bejárás, akkor szívesen venném, ha rám írnának. Egész életemben egészségügyben dolgoztam, kitűnő számítógépes ismertséggel, tudással is rendelkezem, és tudom is mit gyártanak… de most nekem nincs munka,. 4 év kellene már csak a nyugdíjamig.

Vélemény, hozzászólás?