Gyári munkát keresel? Nézd meg melyek az összeszerelő munka előnyei

Álláskereséskor bizonyára számodra is feltűnt, hogy gyári állások esetében egyes területekre több cégnél is vannak nyitott pozíciók. Fizikai munkakörök közül a raktáros, a targoncavezető és az operátor, azon belül is az összeszerelő munka iránt országosan nagy az igény. Most megmutatjuk, mi vár rád, ha összerelőként szeretnél dolgozni, illetve melyek az összeszerelő munka legnagyobb előnyei.

Az összeszerelő munka betanított munka, így tapasztalat nélkül is végezhető
Az összeszerelő munka betanított munka, így tapasztalat nélkül is végezhető

Gyári munkák között még mindig nagy a kínálat

Magyarországon számos hazai és nemzetközi nagyvállalat működik. A gyártó és termelő üzemek folyamatosan létszámhiánnyal küzdenek, egyes pozíciókra alig találnak munkavállalókat. Az operátor állás is a gyári munkák közé sorolható és szintén egy olyan munkakör, amire szinte állandóan keresnek dolgozókat a vállalatok.  

Az operátor állás valójában gyártósori munkát takar. Ez általában betanított munka. Az operátor feladata lehet csomagolás, összeszerelés, de akár gépbeállítás, dokumentációk készítése is kiegészítheti a munkakört. A gyártósori operátor fő feladata általában a gyártáshoz szükséges alapanyagok összekészítése, termékek összeszerelése, tesztelése, egyszerűbb gépkezelési feladatok. Az összeszerelő munka tehát valójában egy operátori munkakör. 

Az összeszerelő munka alapvetően gyári munka

Az összeszerelő gyárban, általában gyártósoron dolgozik, de vannak olyan összeszerelő munkák, melyek otthon is végezhetők, ez azonban nem gyakori. A legtöbb álláshirdetésben a meghirdetett összeszerelő-operátor pozíció gyári munka, tehát a gyártósorra keresik az új dolgozókat. Az összeszerelő-operátor a különböző termékek tömeg- és sorozatgyártása közben a félkész- vagy a végtermékeket szereli össze az üzemek gyártósorain. Leggyakrabban gyártósori összeszerelőként találhatjuk meg az álláshirdetések között, azon belül pedig az autóipari, elektronikai berendezés és egyéb gépipari összeszerelő munka az, amiből leginkább kínálat van a munkaerőpiacon.

Az összeszerelő munka a gyakorlatban általában gyártósor melletti munkavégzést jelent
Az összeszerelő munka a gyakorlatban általában gyártósor melletti munkavégzést jelent

Az összeszerelő munka betanított munka. A munkavégzés géppel és kézzel is történhet. A munkavégzés általában több műszakos, a legtöbb gyár kedvezményes utazást vagy céges autóbuszt is biztosít a munkába járáshoz, de van olyan vállalat is, amely szállást is kínál a munkavállalóknak.   

Az összeszerelő munka előnyei

Az összeszerelő munka egyik legnagyobb előnye, hogy nem igényel speciális végzettséget, Mivel szinte mindig betanított munkáról van szó, így bárki alkalmas  a munka elvégzésére, akit érdekel az összeszerelés és a betanulási időszak alatt elsajátítja az összeszerelés folyamatát. Legtöbbször hasonló munkatapasztalatot sem kérnek a munkáltatók. További előnye, hogy nem igényel nyelvismeretet, így az összeszerelő munka nyelvtudás nélkül is végezhető. Ennek ellenére, ha valaki beszél nyelvet, sokkal több lehetőséghez juthat fizikai pozíciókban is. Sokak számára előny, hogy több munkarendben végezhető munkáról van szó. Általában két- vagy három műszakban dolgoznak az összeszerelők. A legtöbb vállalat hosszú távra keres összeszerelőket. A gyári munka alapvetően monoton munkavégzést jelent, éppen ezért viszont kiszámítható: pontosan tudják a munkavállalók, hogy mi a feladatuk és mit várhatnak egy adott munkanapon. Pontosan tudják hány órát fognak dolgozni, mikor lesz pihenőidejük és hánykor hagyhatják el a gyárat. A monotonitás miatt a gyárakban a kötelező szüneteket kifejezetten komolyan veszik és betartják az előírt pihenőidőt. Az összeszerelő munka további előnye a céges buszjárat biztosítása. Az összeszerelő munka szállással is elérhető több régióban.

Az összeszerelő munka jellegéből adódóan a munkatársakat gyorsan egy hullámhosszra hozza
Az összeszerelő munka jellegéből adódóan a munkatársakat gyorsan egy hullámhosszra hozza

Mennyit keres egy összeszerelő?

Sokáig élt az a tévhit, hogy a gyártósori munkások nagyon keveset keresnek. A jelenlegi gazdasági környezetben azonban, ahogy egyre nagyobb hiány lett fizikai dolgozókból, illetve egyre nélkülözhetetlenebbnek bizonyultak a gyári munkák is, a fizetések abszolút versenyképessé váltak. Sok esetben egy gyártósori összeszerelő munkás ugyanannyit vagy többet keres, mint egy irodai dolgozó, csak a munka jellege más. A vállalatok pedig bónuszokkal, jutalmakkal és béren kívüli juttatásokkal is ösztönzik a gyári dolgozókat, köztük az összeszerelő munkát végző munkavállalókat is természetesen. A munkába járás költsége szinte minden esetben megspórolható, ugyanis a legtöbb vállalat valóban biztosítja a korábban már említett céges buszjáratokat, vagy pedig utazási kedvezményeket kínál. Szállásoltatás esetén pedig még többet tehet félre a munkavállaló. Egy összeszerelő a munka típusától, jellegétől, összetettségétől, pozíciótól és az iparágtól függően bruttó 260 000 – 570 000 Ft keres.

Összeszerelő munka munkaerő kölcsönzőn keresztül

Összerelő munka munkaerő kölcsönző cégeken keresztül is vállalható. A munkaerő kölcsönzők a cégek megbízásából keresnek munkavállalókat egy-egy pozícióra. Emellett számos területen támogatják a megbízó vállalatokat: ilyen például a kiválasztás, a munkaviszony létesítésével, megszüntetésével járó adminisztráció, a bérszámfejtés, adóelőlegek és járulékok befizetése, az állomány kezelés, szállásolás stb. A munkaerő kölcsönzés jogi keretei a visszaéléseket is megszüntetik. Rendszerint meghatározott időre közvetítik ki a munkavállalókat és a dolgozók nem kerülnek a cég állományába.  A munkaerő kölcsönző cégek a saját állományukba veszik fel a munkavállalókat, és valóban „kölcsönadják” a cégeknek őket. A munkát a dolgozók a kölcsönvevő cégnél végzik, a munkaidő meghatározása, a beosztás, a munka ellenőrzése, a szakmai irányítás az ő feladatuk. Aktuális ajánlataink elérhetőek az oldalunkon.

Épp állást keresel vagy jobb munkára vágysz?

Regisztrálj ingyenesen állásajánlatainkra és segítünk megtalálni a Neked való munkát!

Regisztrálj állásajánlatainkra!

A településnél csak betű és szóköz adható meg, szám nem!